Flori delicate (PUBLICITATE)

0
45

În fiecare an, între toamnă și primăvară, Shillong din Meghalaya se îmbracă în diferite nuanțe de roz, datorită înfloririi florilor de cireș de Himalaya. Ne uităm la câteva atracții naturale remarcabile aflate în capitala Shillong și în jurul acesteia.

Simpla menționare a florilor de cireș sau sakura (termenul în limba japoneză pentru floarea de cireș) ne face să ne închipuim imagini uimitoare cu florile delicate din Japonia. Dar nu trebuie să călătorești în Japonia pentru a le vedea. Trebuie doar să ne îndreptăm spre statul Meghalaya din nord-estul Indiei. În timp ce copacii de cireși din întreaga lume înfloresc de obicei primăvara, capitala Meghalaya, Shillong, poartă nuanțele roz fine ale florilor de cireș din Himalaya, toamna. Acest fenomen transformă dealurile Khasi de Est într-un paradis floral, fapt reiterat de premierul indian Narendra Modi într-unul dintre discusurile sale radio lunare către națiune, Mann ki Baat. Referindu-se la imaginile cu frumoasele flori de cireș de pe internet, premierul Modi a afirmat: „S-ar putea să vă gândiți că, atunci când mă refer la flori de cireș, vorbesc despre identitatea distinctă a Japoniei, dar nu este așa. Acestea nu sunt imagini cu Japonia. Acestea sunt imagini cu Shillong din Meghalaya noastră. Aceste flori de cireș au sporit și mai mult frumusețea statului Meghalaya.”

Shillong, cartierul central al dealurilor Khasi de Est, găzduiește Festivalul Anual al Florilor de Cireș din  Shillong, care este considerat drept unul dintre cele mai vibrante și mai colorate evenimente din stat. Festivalul a început în anul 2016, acest festival este organizat de Guvernul din Meghalaya în asociere cu Institutul de Bioresurse și Dezvoltare Durabilă (IBSD). Turiștii din toată lumea vin să-și delecteze ochii cu florilor delicate. Unele dintre cele mai impresionante peisaje cu flori pot fi văzute în timpul unei plimbări cu barca pe apele lacului Ward. Considerat a fi unul dintre cele mai importante atracții turistice din Shillong, Lacul Ward, vechi de 100 de ani, se mândrește cu un pod frumos din lemn, cu pante înverzite și grădini îngrijite, acestea făcându-l un loc de agrement foarte căutat atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Terenul de golf din Shillong este un alt loc din oraș ideal pentru a observa flori de cireș. Amplasat la marginea unui crâng de pini, acest teren de golf cu 18 găuri din inima orașului este un loc popular pentru relaxare. Vizitatorii își pot aduce chiar și setul de golf pentru a participa în turneul de golf pentru amatori, care este organizat ca parte a festivalului.

O plimbare în jurul Shillong în peroada în care înfloresc cireșii este o experiență încântătoare, datorită copacilor plini cu flori roz care căptușesc ambele părți ale drumului.

Dar Shillong este mai mult decât un oraș în care înfloresc cireșii în India. Este un centru turistic important, care primește turiștii cu brațele deschis. Cei care caută un răgaz de la vieța de zi cu zi o vor găsi în împrejurimile pitoresti ale Parcului Phan Nonglait, cunoscut anterior ca Parcul Lady Hydari. Situat în inima orașului, acest parc extins are o grădină zoologică în miniatură și un parc de cerbi. La o aruncătură de băț de parc (aproximativ 1,5 km) se află Catedrala Maria Ajutorul a Creștinilor. Atracțiile majore ale acestei frumoase clădiri sunt boltele înalte, ferestrele de sticlă și lucrările de artă interioare din teracotă.

La aproximativ patru km distanță de catedrală se află o altă atracție populară a orașului – Muzeul de entomologie Wankhar. Acest muzeu privat, condus de Werwina Wankhar, fiica renumitului entomolog indian Dr. S. Sarkar, are o colecție de gândacii rinocerului (subfamilie de scarabei) și are expuse 1.600 de specii de fluturi și molii. La aproximativ 10 km depărtare de acest paradis de lepidopterologie se află o minune naturală – Elephant Falls. Numită Kshaid-Lai-Pateng în limba locală khasi, această cascadă cade de la o distanță de 3 etaje într-o piscină strălucitoare. Turiștii pot face o plimbare (de-a lungul unei linii de cale ferată) care începe din partea superioară a cascadei și se termină la baza acesteia. La aproximativ 10 km de oraș, cocoțat la o altitudine de 1.966 m, vârful Shillong este cel mai înalt punct din împrejurimi. Oferă o vedere panoramică uluitoare asupra întregului oraș și, într-o zi senină, a lanțului muntos Himalaya. Un telescop este disponibil aici pentru vizibilitate sporită. La periferia orașului, la aproximativ 25 km distanță, se află Mawphlang, una dintre cele mai sacre pădurici din Meghalaya. Un loc pentru iubitorii de natură, găzduiește o varietate de plante, flori, copaci și fluturi. Conform legendei locale, pădurea este protejată de clanul Lyngdoh, despre care se crede că este custode al tuturor crângurilor sacre din dealurile Khasi de Est.

Ellephant Falls în Shillong

La o distanță de 65 km de mers cu mașina de Mawphlang se află Mawlynnong, unul dintre cele mai curate sate din Asia. Găzduiește renumitul pod Nohwet Living Root – un pod suspendat simplu creat de-a lungul câtorva generații prin țeserea rădăcinilor copacului Ficus elastica (ficus de cauciuc) în jurul unui cadru. Pentru pasionații de știință, stâncile de echilibrare (sau Maw Ryngkew Sharatia, așa cum se numesc local) sunt o mare atracție. Situate la periferie, au un bolovan uriaș care este echilibrat în mod natural peste o piatră mică. Localnicii susțin că structura este așa de câțiva ani și că nicio forță a naturii nu a reușit să perturbe echilibrul. Meghalaya face mai mult decât să ofere minuni naturale la fiecare pas. Ne familiarizează cu mama natură și ne învată importanța respectării și păstrării abundenței sale recompense. El întâmpină vizitatorii în păduricile sale sacre, îi încântă cu florile sale variate și îi fascinează cu podurile din rădăcini de plante vii. Meghalaya, care înseamnă literalmente „locuința norilor”, este, în sensul cel mai adevărat, paradisul naturii.

Rajiv Verma este un călător experimentat din nord-estul Indiei care a călătorit în șapte state surori din regiune. El organizează tururi ghidate pentru vizitatorii care doresc să exploreze frumusețea celor șapte state surori. Este fondatorul North East Explorers, o companie cu sediul în nord-estul Indiei ce organizează călătorii ecologice cu sediul în nord-estul Indiei.

Rajiv Verma – Autor

Ediția 1, 2021


Articolul precedentÎncă o dată despre COVID și VACCINARE / VIDEO
Articolul următorAccident rutier grav în Soroca, un băiat de 16 ani a decedat
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.