Flori care înfloresc în luna mai. Sunt spectaculoase, grădina ta va arăta minunat

0
481

Florar sau Florariu este denumirea populară cunoscută pentru luna mai. În această lună se seamănă sau se plantează florile de sezon. Totodată este și o lună în care înfloresc foarte multe flori de grădină, care mai de care mai frumoase și mai viu colorate.

Flori care înfloresc în luna mai

Amenajarea grădinii cu flori se face în luna mai. Acum se îmbogățește grădina existentă, urmând să fie plantate sau semănate flori care vor înflori în vară. O sumedenie de flori de mai urmează să înflorească în această perioadă. Amenajarea unei grădini cu poate fi o experiență frumoasă și plăcută, dar necesită puține flori, planificare și cunoștințe. Iată câțiva pași care te pot ajuta în amenajarea unei grădini cu flori:

  • Alege un loc potrivit – găsește o zonă în grădină care primește suficientă lumină și care este protejată de vânturi puternice. Ia în considerare și tipul de sol, care trebuie să fie bogat și bine drenat.
  • Planifică designul – decide ce tip de grădină să creezi și alege culorile și florile care îți plac. Ia în considerare și dimensiunea grădinii și spațiul disponibil.
  • Alege florile – alege plante care se potrivesc cu condițiile din grădina ta, precum și cu designul ales. Alege flori care înfloresc în același timp, sau care înfloresc în momente diferite, pentru a avea o grădină colorată tot timpul.
  • Plantează florile – începe prin a planta florile perene, care vor reveni în fiecare an. Apoi, adăugă flori anuale sau bienale, care trebuie să fie replantate în fiecare sezon.
  • Îngrijește grădina – udă plantele regulat, îndepărtează buruienile și hrănește-le periodic cu îngrășăminte naturale. De asemenea, este important să tai florile moarte sau uscate, pentru a încuraja creșterea și înflorirea plantei.

Amenajarea unei grădini cu flori poate fi o experiență minunată și relaxantă, iar cu puțină planificare și grijă, poți avea o grădină frumoasă și plină de viață.

Flori care înfloresc în mai

Sunt multe flori care înfloresc în luna mai, printre care se numără:

Lalelele sunt flori cu o formă simplă, dar cu o frumusețe elegantă și atrăgătoare. Aceste flori sunt originare din Asia Centrală și cultivate pe scară largă și sunt în întreaga lume, inclusiv în America de Nord. Lalelele sunt disponibile într-o gamă largă de culori, cum ar fi roșu, roz, galben, alb, mov sau portocaliu. Aceste flori apar în general în primăvară, dar pot fi cultivate și în alte perioade ale anului, în funcție de zona climatică.

Lalelele sunt cunoscute și pentru faptul că pot fi folosite în aranjamente florale frumoase și elegante. Aceste flori sunt un simbol al primăverii și găzduirii dragostea și perfecțiunea, fiind ideale pentru a decora case, grădini sau evenimente speciale.

Panseluțele

Cunoscute și sub numele de Viola, sunt flori frumoase și populare, originare din Europa și Asia. Aceste flori se găsesc în diferite culori, inclusiv violet, albastru, roz, galben și alb, și pot fi folosite ca plante de grădină, pentru amenajarea teraselor sau ca flori de ghiveci. În general, panseluțele preferă soluri umede, fertile și bine drenate, dar pot fi cultivate și în soluri sărace, dacă sunt udate corespunzător.

Ele preferă lumina indirectă, dar pot tolera și soarele  în zonele mai răcoroase. În zonele cu veri foarte calde, panseluțele pot fi expuse la soarele de dimineață și de seară, dar trebuie protejate în timpul celor mai fierbinți ore ale zilei. În concluzie, panseluțele sunt flori frumoase și ușor de crescut, care pot aduce un strop de culoare și frumusețe în grădina sau terasa ta.

Petuniile

Sunt flori populare, originare din America de Sud. Aceste flori sunt disponibile într-o gamă largă de culori, inclusiv roz, alb, roșu, violet și galben. Ele sunt unele dintre cele mai populare flori de grădină și pot fi folosite ca plante de ghiveci sau ca flori pentru amenajarea grădinilor.

Petuniile pot fi plantate în grupuri de cel puțin trei sau cinci plante, pentru a crea un efect vizual mai puternic. În concluzie, petuniile sunt flori frumoase, ușor de crescut și îngrijit, care pot adăuga sau notă de culoare și frumusețe în grădinile și ghivecele tale.

Florile de piatră

Sunt plante care cresc în medii cu soluri sărace, în condiții dificile de creștere, precum stânci, pietrișuri și zone montane. Acestea sunt numite și plante suculente deoarece pot stoca apă în frunzele și tulpinile lor groase, pentru a face față condițiilor uscate. Acestea se potrivesc de minune într-o gradină cu piatră, fiind potrivite pentru amenajarea zonei uscate sau pentru grădini în stil mediteraneean.

Florile de piatră sunt, în general, plante perene, care nu necesită îngrijire excesivă. Ele preferă solurile bine drenate și expunerea la soare direct. În concluzie, florile de piatră sunt plante rezistente și ușor de crescut, care se pot scăpa de minune într-un gradină cu piatră sau în zonele uscate din grădină.

Bujorii

Sunt unele dintre cele mai populare flori din lume, cunoscute pentru frumusețea și mirosul lor deosebit. Aceștia sunt originari din China și sunt considerați un simbol al dragostei și al frumuseții. Bujorii sunt flori perene și pot fi cultivate într-o gamă largă de culori, inclusiv alb, roz, roșu, violet și galben.

Aceștia preferă soluțiile bogate în nutrienți și bine drenate și expunerea la soare direct sau lumina indirectă. În concluzie, bujorii sunt flori frumoase și parfumate, care pot adăuga sau notă de eleganță și frumusețe în grădinile și peisajele tale.

Margaretele

Sunt flori frumoase și populare, care pot fi cultivate în grădini sau în ghivece. Acestea sunt originare din Europa, dar au devenit populare în întreaga lume datorită formei și culorilor lor variate.

Margaretele sunt de obicei albe, cu petale în centru de inimă și un galben. Cu toate acestea, există și alte culori disponibile, precum roz, roșu și violet. Aceste flori sunt perene și pot înflori din primăvară până în toamnă. Sunt flori frumoase și ușor de crescut, care pot fi o alegere excelentă pentru orice grădină sau peisaj. Cu puțină atenție și îngrijire, aceste plante perene pot adăuga o notă de culoare și frumusețe în peisajul tău.

Narcisele

Sunt flori perene, cunoscute pentru culorile lor luminoase și aroma lor dulce. Acestea sunt originare din Europa și Asia și pot fi cultivate în grădini sau în ghivece. Narcisele sunt de obicei albe sau galbene, cu petale lungi și un tub central în formă de trompetă. Există și alte culori disponibile, precum roz, portocaliu sau roșu.

Aceste flori preferă solurile bine drenate și locurile însorite sau semiumbrite. Narcisele sunt flori frumoase și parfumate, care pot adăuga o notă de culoare și frumusețe în grădinile și peisajele Tale. Cu puțină atenție și îngrijire, aceste plante perene pot fi o alegere excelentă pentru orice grădinar.

Socul

Este un arbust sau un mic copac care face parte din familia Caprifoliaceae. Este originar din Europa și Asia și este cultivat în lume ca plantă ornamentală și pentru fructele sale comestibile. Socul produce flori albe sau crem cu un miros puternic și fructe de culoare neagră sau mov, care sunt folosite pentru a face siropuri, gemuri, vinuri și alte produse alimentare. Socul poate fi cultivat în soluri ușor acide, bine drenate și cu expunerea la soare sau semiumbră. Acesta poate fi plantat din semințe sau din răsăduri, de obicei în toamna sau primăvara. În general, este o plantă destul de ușor de crescut și de întreținut.

Florile de soc sunt adesea folosite pentru a face siropuri, ceaiuri și alte băuturi, iar fructele sunt folosite pentru a face siropuri, gemuri și vinuri. De asemenea, florile și fructele de soc sunt folosite în medicina populară pentru proprietățile lor antivirale și antiinflamatorii. Așadar, socul este o plantă ornamentală și comestibilă populară, care poate fi ușor de crescut și întreținut. Cu puțină atenție și îngrijire, această plantă poate adăuga o notă de culoare și frumusețe în grădinile și peisajele tale.

Lăcrămioarelele

Sunt flori delicate și parfumate, cunoscute pentru frumusețea lor și pentru culoarea lor vibrantă. Aceste flori sunt originare din regiunile temperate ale emisferei nordice și sunt disponibile într-o varietate de culori, inclusiv alb, roz, mov, violet și albastru. Lăcrămioarele sunt plante perene, care se înmulțesc prin rădăcinile subterane numite rizomi.

Acestea preferă solurile bine drenate și locurile însorite sau semiumbrite. Sunt plante rezistente și ușor de crescut, fiind o alegere populară în grădini, pe alei sau în ghivece. În concluzie, lăcrămioarele sunt flori frumoase și parfumate, care pot adăuga notă de culoare și frumusețe în grădinile și peisajele tale. Cu puțină atenție și îngrijire, aceste plante perene pot fi o alegere excelentă pentru orice grădinar.

Gălbenelele

Sunt plante anuale sau perene, cunoscute și sub numele de calendule. Aceste flori sunt originare din regiunile mediteraneene și cresc în soluri uscate și bine drenate. Gălbenelele sunt apreciate pentru culorile lor vibrante, care variază de la galben deschis la portocaliu aprins. Gălbenelele sunt plante foarte ușor de crescut și au nevoie de puțină îngrijire. Ele preferă locurile însorite sau parțial însorite și solurile bine drenate. De asemenea, acestea pot fi plantate în ghivece sau în grădină.

Gălbenelele sunt folosite și în medicină și cosmetice pentru proprietățile lor benefice asupra pielii. Florile acestei plante conțin compuși antioxidanți și antiinflamatori, care ajută la reducerea inflamației și a iritațiilor pielii. De asemenea, uleiul de galbenele este utilizat în multe produse cosmetice, inclusiv cremă și loțiuni. În concluzie, gălbenelele sunt flori frumoase și ușor de crescut, care adaugă sau notă de culoare și frumusețe în grădini și în ghivece. Acestea au, de asemenea, beneficii medicinale și cosmetice și pot fi folosite într-o varietate de produse.

Crinii

Sunt flori perene elegante și populare, cunoscute pentru parfumul lor puternic și pentru florile lor impresionante. Aceste flori sunt originare din regiunile temperate din Asia, Europa și America de Nord și cresc în soluri bine drenate și bogate în nutrienți.

Crinii sunt utilizați adesea pentru decorarea grădinilor, buchetele de flori si aranjamente florale. Florile de crin pot fi albe, roz, galbene, portocalii sau roșii, iar forma lor poate varia de la flori simple la flori cu mai multe straturi. Crinii sunt flori impresionante, care adaugă eleganță și parfum grădinilor și aranjamentelor florale. Aceștia au nevoie de o îngrijire adecvată pentru a crește și a înflori în mod dezvoltat, dar, odată ce sunt plantați și bine întreținuți, crinii pot fi flori foarte rezistente și impresionante.

Iasomia

Este o plantă cu flori parfumate, cunoscută și sub numele de Jasminum. Această plantă este originară din regiunile tropicale și temperate ale Asiei, Africii și Americii de Nord și este apreciată pentru florile sale frumoase și parfumul său dulce. Iasomia este o plantă, care poate crește că poate crește la 10 metri, în funcție de soi și de condițiile de creștere. Aceasta are nevoie de suport pentru a se agăța și poate fi plantată în ghivece sau în grădină, în zonele însorite sau semiumbrite.

Așadar iasomia este o plantă frumoasă și parfumată, care adaugă un plus de culoare și aromei grădinilor și aranjamentelor florale. Aceasta este ușor de întreținut și poate fi plantată atât în ​​ghivece, cât și în grădină. În plus, iasomia este apreciată în industria parfumurilor și a produselor cosmetice, pentru parfumul său dulce și aroma delicată.

Macii

Sunt flori de primăvară și vară, cunoscute pentru frumusețea lor vibrantă și culorile lor intense, care variază de la roșu, portocaliu și roz la mov și alb. Acestea sunt flori care apar în mod natural și înfloresc timpuriu, iar apariția lor semnifică, de multe ori, sfârșitul primăverii și începutul verii.

Macii sunt adesea folosiți în aranjamentele florale, datorită culorilor lor strălucitoare și formei lor unice. Aceștia sunt adesea simbolul amintirilor și emoțiilor puternice, fiind asociate cu moartea, războiul și rememorarea. Astfel, macii sunt flori vibrante și frumoase, care adaugă culoare și frumusețe grădinilor și aranjamentelor florale. Aceștia sunt simboluri amintirilor și emoțiilor puternice și pot fi ușor de cultivat, cu condiția să fie oferită îngrijirea adecvată.

playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentElevii din gimnaziile Vărăncău și ”A. Lupașcu” din Volovița au participat la proiectul internațional ”Matematica fără frontiere”
Articolul următorCaptura poliției de 9 mai: 180 de încălcări. Igor Dodon: „Deschidem o linie fierbinte”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.