Festivalul de umor şi-a desemnat învingătorii

0
40

Festivalul de umor „O CETATE NU-I PE ROATE” s-a desfăşutar pe parcursul a două zile la Soroca. Astăzi au fost desemnaţi învingătorii concursului de epigramă, parte a festivalului. Ediţia de debut a întrunit epigramişti de pe ambele maluri ale Prutului.

În prima zi a festivalului, participanţii au evoluat într-un „Duel al epigramiştilor”, iar astăzi, în Cetatea Soroca, sorocenii au asistat la un recital de epigrame cu genericul: „La vamă c-o epigramă!”. În a doua jumătate a zilei, în incinta teatrului „Veniamin Apostol” a avut loc Gala Festivalului, unde s-au dat şi premiile. Mai mulţi elevi din instituţiile de învăţământ au dat curs provocării şi şi-au încercat puterile scriind epigrame. Autorii celor mai talentate catrene au fost menţionaţi cu diplome: Magdalena Pânzaru, Marin Petraş, Victoria Tonofa, Ciprian Caldare, Ilie Cernatinschi, Mihai Halupneac, Magdalena Brighidin, Ion Gârda (Cluj-Napoca), laurenţiu Ghiţă (Bucureşti).

Maeştrii epigramelor, înscrişi în concurs, au fost apreciaţi de un juriu, care a decis învingătorii: Vasile Vajoga şi Ion Todiraşcu din Romania s-au plasat pe locul I, urmaţi de Emil Ianuş tot din ţara vecină şi Vlad Sărătilă din Chişinău, locul II. Locul trei l-au împărţit colegii de condei Florina Dinescu din Ploieşti (Romania) şi soroceanul Petre Popa. Alţi doi epigramişti soroceni, pe care i-aţi putut cunoaşte din paginile ziarelor locale au au fost menţionaţi cu diplome şi premii băneşti oferite de aceste publicaţii: Gheorghe Cosnicean ( „Observatorul de Nord”) şi Aurel Lozanu („Ziarul Nostru”). Traian Bătianu, epigramist din Constanţa (Romania), a primit menţiune şi premiu bănesc, oferite de televiziunea locală „Sor TV”.

DSC_0096.jpg

Publicul spectator a avut parte de o doză bună de umor, atât oferit de epigramiştii menţionaţi, cât şi de alţai participanţsi la festival: actorii George Ciolpan, Ion Nicov, studioul de teatru “Cortina”, interpretul: Anotol Rudei, formaţia “Renaissound” şi alţii.

Festivalul este organizat de Consiliul Raional Soroca, Secţia Cultură în parteneriat cu Teatrul “Veniamin Apostol”, Direcţia Învăţământ, primăria Soroca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.