FC „Visoca” ar putea evolua în Divizia „B” a campionatului național

0
400
foto simbol

              De mai multă vreme se vehiculează ideea că raionul Soroca ar putea avea două echipe participante în campionatul național de fotbal, Divizia „B”. Din câte cunosc, chiar multipla campioană a raionului, una din cele mai experimentate echipe sătești nu doar din raion, dar și din Republica Moldova, formația FC„Steaua” (Racovăț) era pusă pe gânduri mari, dar…din varii motive planurile de acasă nu corespundeau cu cele de la târg. Până la urmă însă, raionul Soroca ar putea avea două echipe în cel de-al treilea eșalon al fotbalului moldovenesc. Or, din surse oficiale am aflat că echipa FC ”Visoca”, care în doar 2-3 ani a parcurs calea de la „cenușăreasă” și prestatoare de puncte pentru alte echipe până la rolul de „sperietoare” a celor mai puternice și autoritare participante în campionatul raional a depus la Federația Moldovenească de Fotbal tot setul de acte, care i-ar permite înscrierea în competiție.

Grigore PLEȘCA, primarul satului Visoca: Este adevărat că echipa noastră, care a avut o evoluție bună în campionatul raional din anul trecut s-a adresat cu un demers către FMF de a participa în Divizia „B”. Am prezentat forului fotbalistic suprem al Republicii Moldova toate actele și garanțiile necesare și acum așteptăm răspunsul. Pentru a anticipa diferite zvonuri, precizez că finanțarea echipei, dacă aceasta va fi inclusă în numărul participantelor din Divizia „B”, va veni nu din partea primăriei, dar din partea unui sponsor. Primăria Visoca va pune la dispoziția echipei doar stadionul sătesc, unde acum se lucrează pentru a-l aduce la nivelul standardelor cerute de FMF. Cu o amplă informație la temă voi reveni atunci, când lucrurile vor fi clare.

Andrei JITNIUC, specialist în problemele Tineretului și Sportului la Consiliul raional Soroca, secretarul Asociației Raionale de Fotbal Soroca: După demersul făcut în adresa noastră și garanțiile financiare prezentate și noi susținem această propunere. Acum mingea este în terenul FMF care va decide dacă va participa echipa în campionatul național ori nu. Din câte cunosc eu, participarea FC „Visoca” în Divizia „B” va fi posibilă dacă una din echipele deja înscrise în competiție se va retrage. Anterior se zvonea că echipa din Rezina și altele câteva ar putea să abandoneze campionatul, dar este prematur să facem concluzii. Să așteptăm mai bine decizia FMF.

Este adevărat că punctele pe „i” urmează să fie puse, dar în condiții de criză, când și în campionate mai puternice mai multe echipe dispar decât apar în peisajul fotbalistic, există, în opinia mea, mari șanse ca visul celor din Visoca să devină realitate… Vă amintesc că, raionul Soroca mai are o echipă, care participă în campionatul RM la fotbal, Divizia „B” – FC „Inter” în anul trecut a avut o evoluție bună și a intrat în posesia medaliilor de bronz…

Dan AOLEI

Articolul precedentPe timp de pandemie, libertatea presei degradează
Articolul următorApa din Soroca pute! De ce nimeni nu a făcut nimic ca să rezolve problema?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.