FC Inter schimbă liderul și urcă pe podium, FC Visoca fără șanse la Soroca, Iar EFA aproape de o surpriză la Sângerei

0
307

 Campionatul Republicii Moldova la Fotbal. Liga a II-a. Seria Nord.

Sincer vorbind, cred că mai multă lume se aștepta la o altă „sâmbătă neagră” pentru echipele sorocene, dacă ținem cont de numele adversarelor care, în ultima vreme, erau puse pe fapte mari. În realitate, însă, lucrurile au stat mult mai bine și cred că culoarea care caracterizează cel mai bine evoluția celor trei echipe ar putea fi un „gri deschis”.

Surpriza cea mare a venit din partea fotbaliștilor de la FC Inter care, după trei înfrângeri usturătoare, cu adversari direcți în lupta la promovare, au câștigat trei puncte foarte mari și nu oriunde, dar la Pepeni, în confruntarea cu liderul. După prima repriză gazdele conduceau prin golul marcat de Diodor Strătilă (minutul 17), dar în repriza secundă sorocenii cu egalat – David Prisăcaru (min.52), iar cu trei minute înainte de fluierul final Serghei Ivanov a marcat golul decisiv. Despre succesul aproape incredibil al sorocenilor o să vorbească, cu siguranță, mai mulți specialiști ai „regelui sportului” or, dacă ai noștri sufereau înfrângere și în această etapă (rezultat, de altfel, prognozat de mai multă lume) pe șansele echipei FC Inter la promovare se putea pune o „cruce mare”.

La fel cu șanse mici au plecat la Sângerei și fotbaliștii de la EFA și, într-un final, prognozele sau adeverit, dar… Una din cele două echipe de la Visoca „și-a vândut scump pielea” și a pierdut la limită, în fața unui adversar redutabil, care în etapa trecută a câștigat fără probleme la Soroca, în fața liderului de atunci, FC Inter… După primele 45 de minute scorul era egal – în minutul Stas Carazanu de la EFA a deschis scorul, iar Vlad Budarețchi a egalat în minutul 41. La șase minute de reluare, în minutul 51 a marcat din nou Vlad Bydarețchi, iar în minutul 76 golul trei al gazdelor a fost marcat de Ștefan Munteanu. Gazdele au mai marcat un gol, în minutul 82, prin Vlad Dabija, dar…în propria poartă.

Cu părere de rău, contuinuă declinul formației FC Visoca care, în această etapă a pierdut, fără pic de șansă, în confruntarea cu „feroviarii” din Ocnița. Soarta meciului a fost pecetluită din prima repriză, când pentru oaspeți au marcat Renat Murguleț (minutul 23) și Valentin Bacalâm – minutul 36 (de altfel, fotbalist sorocean care nu și-a găsit, alături de alte câteva nume sonore – Igor Lohov, Dan Rotaru sau Roman Leșco) un loc în cele trei echipe soroceneSe pare că stadionul din Soroca nu le priește visocenilor, dar…numai se pare, fiindcă calitatea jocului lasă mult de dorit și, sincer vorbind, nu văd unde ar fi rezervele și cum s-ar putea redresa situația. Probabil, cel mult la ce pot visa fotbaliștii de la Visoca este evitarea ultimului loc, în confruntarea cu rivalii din Râșcani.

Iată și rezultatele tehnice ale etapei: FC GRĂNICERUL-FC OLIMPIA: 3-6; ISCRA-VULTURII CUTEZĂTORI: 2-0; FC VISOCA-LOCOMOTIVA: 0-2; FC EDINEȚ-FC ȚARIGRAD: 4-0; FC SÂNGEREI-EFA: 3-2; FC PEPENI-FC INTER: 1-2. Merită atenție rezultatele înregistrate la Râbnița și Edineț, unde gazdele au câștigat în fața a două echipe debutante, dar cu pretenții.

Clasamentul la zi

Și următoarea etapă, care se va disputa sâmbătă, 5 noiembrie, cu începere de la ora 13:00, programează meciuri interesante: FC Inter joacă acasă cu FC Visoca și are toate șansele să-și păstreze locul de pe podim sau chiar să avanseze, EFA primește replica echipei FC Pepeni și acest meci se poate solda cu price rezultat, Iscra joacă în deplasare cu FC Olimpia, Vulturii Cutezători joacă acasă cu FC Edineț și orice rezultat va fi pe placul sorocenilor, Locomotiva primește pe teren propriu outsiderul, iar la Țarigrad gazdele au meci greu cu FC Sângerei. (Dan AOLEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.