Equal Pay Day: pentru ca o femeie să fie la egal cu un bărbat, din punct de vedere salarial, trebuie să muncească două luni în plus

0
35

Astăzi este marcată așa-zisa Equal Pay Day – Ziua Egalității Salariale. Această „sărbătoare simbolică” are scopul de a atrage atenția asupra prăpastiei care există între salarizarea bărbaților și a femeilor.

Ziua egalității salariale marchează numărul de zile pe care femeile trebuie să le lucreze suplimentar pentru a câștiga o sumă echivalentă cu cea obținută de bărbați în anul precedent. Conform calculelor, în anul 2021 o femeie trebuie să lucreze până la data de 22 februarie pentru a atinge valoarea câștigului unui bărbat în anul precedent, ceea ce constituie 2 luni de lucru suplimentar.

Altfel, potrivit Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare”, în Republica Moldova diferențele în salarizare între femei și bărbați înregistrează o tendință negativă pe parcursul ultimilor 8 ani. Decalajul între salariul mediul al femeilor și bărbaților crește constant, actualmente constituind 14,1%. În termeni monetari, pierderea financiară anuală a femeilor a atins valoarea de peste 17 mii de lei în 2020. (SURSA: ipn)


Articolul precedentCare este situația pandemică în județul Buzău, înfrățit cu raionul Soroca?
Articolul următorAdio, Tudor și Maria COLAC
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.