Elevii sunt în vacanță pentru 9 zile

0
84

 Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale au plecat în vacanța de toamnă, care va dura nouă zile. Ieri a fost ultima zi în care elevii au mai mers la ore, aceștia urmând să revină în sălile de clasă la începutul lunii noiembrie, informează MOLDPRESS.

 Conform Structurii anului școlar 2020-2021, vacanța de toamnă a început pe 24 octombrie și va dura până pe 1 noiembrie. După nouă zile de vacanță, toți copiii vor ieși la lecții pe data de 2 noiembrie, afară de instituțiile de învățământ unde vor fi amplasate birouri electorale pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Pentru aceste școli, vacanța se va prelungi cu o zi, în care va fi efectuată dezinfectarea încăperilor.

 Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis şi o circulară prin care vine cu recomandări la subiectul dat. Astfel, MECC a recomandat realizarea unei lecții de instruire a elevilor cu referire la profilaxia și măsurile obligatorii de protejare împotriva infectării cu COVID-19 și alte situații de risc, care pot să apară în perioada vacanței.

 În context, ministrul de resort Igor Șarov a atenționat șefii organelor locale de specialitate în domeniul învățământului să instruiască profesorii și elevii asupra măsurilor de siguranță pe perioada vacanței de toamnă. „Vă rog să tratați acest subiect cu maximă seriozitate, astfel încât atât profesorii, cât și elevii să aibă o vacanță sigură”, a relevat Şarov.

 Perioada vacanțelor elevilor în anul de studii 2020-2021 a fost stabilită de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în planul-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal.

 Următoarea vacanță pentru elevi va fi cea de iarnă, care va începe la 25 decembrie și va dura 17 zile, până la 10 ianuarie. Până la sfârșitul anului de studii, elevii vor mai avea două vacanțe: cea de primăvară, care va dura patru zile și cea de Paști, de zece zile.


Articolul precedentSoacra merită respect, fiindcă a fost unica care…s-a opus căsătoriei
Articolul următor
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.