Elevii și profesorii din Rublenița studiază și cercetează alături de conaționalii lor de peste Prut / VIDEO

0
575

Elevii și profesorii din gimnaziul de la Rublenița, deja pentru al treilea an, sunt implicați în parteneriate educaționale alături de conaționalii lor de peste Prut. Iar un reper important al acestei colaborări este istoria noastră comună.

Totul a început în 2020 când elevii de la această instituție de învățământ au mers “Pe urmele unirii” cu cei de la Școala Gimnazială “Mircea cel Bătrân”, din Curtea de Argeș, Școala Gimnazială “Constantin Gheorghe Marinescu” din Galați, Școala Gimnazială Nr. 1 din Gura Humorului și Liceul Teoretic “Mihai Marinciuc” din Chișinău. 

După ce elevii au cercetat Marea Unire de la 1918 și pașii Basarabiei în acest eveniment istoric, anul trecut au ales să prezinte itinerarul istorico-turistic al ținutului Soroca, iar în acest an școlar aceștia își prezintă satul cu tradițiile, meșteșugurile si datinile sale.

Membrii echipei UNIPATRIOȚII de la Rublenița au aflat că au nu doar o limbă și istorie comună cu românii de dincolo de Prut, ci și multe viziuni asemănătoare. 

Activitățile de cercetare și intervievarea personalităților locale au făcut ca elevii să afle multe informații interesante, pe care nu prea le găsești și în manuale. Totodată parteneriatele transfrontaliere nu s-au limitat doar la istorie, iar de câștigat are atât școala cât și comunitatea.

Articolul precedentBătut în cuie: 31 km de drum Soroca – Arionești vor fi, în sfârșit, reabilitați
Articolul următorȘi-a omorât cu cruzime amicul de pahar, iar acum riscă ani grei de pușcărie
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.