Elevii Liceului Teoretic „Petru Rareș” din Soroca vor învăța în două schimburi

0
1874

Renovarea școlilor de circumscripție continuă și în 2020, iar Liceul Teoretic „Petru Rareș” din Soroca își așteaptă rândul. Din luna martie elevii urmează să învețe în două schimburi, cei mari de dimineață, iar cei mici după masă, sau invers. „Din luna martie elevii vor învăța în două schimburi, după consultări cu părinții vom decide dacă clasele mari o să înceapă lecțiile la ora 08:00 și vor învăța până la 13:30-14:30, ne-a spus Dionisie Mitrofan, directorul Liceului Teoretic “Petru Rareș” din Soroca. De la 13:30 vin clasele primare și vor învăța până la 17:30-18:00. Sau invers, deja cum vor spune părinții. Toți vor învăța în aceleași blocuri, B și C. În blocul A, cel cu trei etaje de la stradă, se va repara totul capital: ferestre, uși, podele, acoperiș, termoizolare, ș.a. La celelalte două blocuri se va repara acoperișul, termoizolarea și o parte din geamuri. Fiecare clasă va avea cabinetul său și vor veni profesorii. Proiectul va dura 13 luni din momentul semnării contractului, așa că elevii vor învăța în două schimburi timp de un an.”

Procesul de renovare a școlilor de circumscripție, selectate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM), continuă. Prin intermediul Fondului de Investiții Sociale (FISM) în anul 2020 vor fi renovate opt instituții de învățământ. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) va asigura dotarea școlilor cu mobilier și echipamentul necesar desfășurării orelor practice. Proiectul este sprijinit  financiar de Banca Mondială și vine să transpună în fapt eforturile Guvernului Republicii Moldova de consolidare a calității educației. 

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este implementat în perioada 2013-2022. Bugetul total al Proiectului este de 50 de milioane de dolari, oferiți în calitate de împrumut preferențial de Banca Mondială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.