Elevii Colegiului Agricol din Soroca au comemorat pe eroii căzuți în războiul din Transnistria / VIDEO

0
218

Astăzi, la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, a avut loc o activitate solemnă dedicată comemorării eroilor căzuți în războiul din Transnistria în anul 1992. La acest eveniment, au participat veterani ai războiului, printre care și Alexandru Cimbriciuc, președinte al Uniunii Veteranilor Războiului pentru Independență, precum și Constantin Nesterenco, directorul colegiului.

Participanții au vorbit elevilor despre tragicul eveniment care a avut loc acum 32 de ani, aducându-le în atenție importanța și semnificația sacrificiilor făcute de eroii căzuţi în luptele pentru apărarea integrității teritoriale și suveranității Republicii Moldova.

Cei prezenți au cinstit printr-un minut de reculegere memoria eroilor, iar în semn de recunoștință pentru sacrificiul și jertfirea de sine foștii combatanți au primit flori din partea elevilor.

Programul artistic a fost susținut de elevii Colegiului Agricol  în parteneriat cu elevii Colegiului de Arte din Soroca. Activitatea ” Transnistria- lacrima națiunii” este parte a Planului activității secției “Educație”.

Reportaj video realizat în cadrul studioului pentru tineri MoJo, de la „Observatorul de Nord”, dacă vrei să faci parte din echipa noastră, ne poți scrie AICI.

Reporter MoJo: Mihaela Melnic


Articolul precedentDiaspora sorocenilor: Ecoul unei sărbători românești marcată de ai noștri în Grecia / VIDEO și GALERIE FOTO
Articolul următor40 de mărțișoare create de Inteligența Artificială

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.