Educația financiară în școli: a fi sau a nu fi? / VIDEO

0
464

În zilele noastre, toată lumea vrea să devină bogată și să-și îndeplinească visele. Dar, din păcate, puțini dintre noi știm cum să gestionăm banii în mod inteligent. Acesta este motivul pentru care educația financiară este atât de importantă și ar trebui să fie predată în școli.

Reportaj făcut în cadrul studioului pentru tineri MoJo, de la „Observatorul de Nord”, dacă vrei să faci parte din echipa noastră, ne poți scrie AICI. Reporter MoJo: Mihaela Zaim

 

Generația noastră a crescut într-o lume în care cheltuielile cu tehnologia și distracțiile sunt la ordinea zilei. Suntem învățați să ne dorim cele mai noi telefoane, cele mai tari jocuri și cele mai frumoase haine, fără să ni se explice cum să ne gestionăm banii astfel încât să ne putem permite toate aceste lucruri. Dar educația financiară nu este doar despre economisirea banilor pentru a cumpăra lucruri, ci și despre înțelegerea modului în care banii pot fi folosiți pentru a ne ajuta să ne atingem obiectivele.

Dacă am fi învățați de la o vârstă fragedă cum să economisim, cum să investim și cum să facem planuri financiare, am fi mult mai bine pregătiți pentru viața de adult. Ar fi mult mai puțini oameni care să intre în datorii și mult mai mulți oameni care să aibă o situație financiară bună.

În plus, educația financiară ne poate ajuta să înțelegem cum funcționează economia și cum putem contribui la ea. Într-o lume în care banii sunt atât de importanți, este esențial să înțelegem cum să gestionăm resursele noastre și să luăm decizii financiare bune.

În concluzie, educația financiară este o necesitate absolută în școli. Dacă vom fi învățați cum să gestionăm banii încă de la o vârstă fragedă, vom fi mult mai bine pregătiți pentru viața de adult și vom putea face față provocărilor financiare cu mai multă încredere și mai mult succes.

Articolul precedentO femeie de 59 de ani a fost eliberată și arestată din nou, în aceiași zi
Articolul următorAstăzi la Soroca este lansat un concurs de desene și fotografii, aveți două săptămâni pentru a participa și câștiga!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.