După ce a luat campionatul, „PRIETENIA AGRO” A CÂȘTIGAT ȘI SUPERCUPA RAIONULUI!

0
288

Un an fotbalistic-2019 de vis au avut fotbaliștii echipei „Prietenia Agro”. După ce formația finanțată de Societatea pe Acțiuni cu același nume a câștigat campionatul raionului Soroca, duminica trecută discipolii antrenoarei Maria Tașnic și-au mai înscris un succes în palmares — Supercupa raionului!

În pofida timpului potrivnic fotbalului, aproximativ 200 de amatori ai jocului cu balonul rotund s-au adunat la stadionul municipal din Soroca pentru a asista la ultimul meci din anul fotbalistic — 2019. Într-un meci pentru Supercupa raionului s-au întâlnit cele mai bune două formații ale momentului: FC PRIETENIA AGRO — proaspăta campioană a raionului și FC STEAUA — deținătoarea Cupei raionului. La deschiderea oficială a meciului și la înmânarea Cupei au participat președintele raionului Veaceslav Rusnac, președintele Asociației raionale de fotbal Radion Ghilas, directorul Școlii sportive raionale Vsevolod Gâtlan, specialistul în problemele sportului și tineretului Andrei Jitniuc…
Meciul a început cam greoi, or echipele combatante se cunoșteau foarte bine și cei 22 nu au dorit să forțeze nota, așteptând parcă greșeala adversarului. Astfel, prima repriză se îndrepta spre un egal 0-0, dar elevii doamnei Maria Tașnic au forțat puțin nota și cel mai bun jucător al meciului (de altfel, el este, în opinia mea, și cel mai bun fotbalist al raionului, în acest an) Vasile Botnari a profitat de o eroare a racovițenilor și a deschis scorul. Repriza a doua nici pe departe nu a fost una liniștită, drept dovadă fiind și faptul că cel mai mult a avut de muncit… doctorul, care cu greu dovedea să acorde ajutor celor „pătimiți”. Până la urmă, cei de la „Prietenia Agro” au irosit câteva ocazii monumentale pentru a mări avantajul, iar elevii lui Petru Ciobanu, lipsiți de aportul a 4-5 titulari, aproape că nu au avut șanse pentru a egala și a transmite meciul în prelungiri. Astfel, fluierul final al arbitrului Serghei Revenco a consemnat victoria lui Botnari și K, fapt care i-a mulțumit pe suporterii veniți din cele trei sate, dar și pe Alexei Florea și Valeriu Tașnic, care au privit meciul din Ceruri. Felicitări învingătorilor și slavă celor învinși!


Apropo, pentru prima dată în ultimii ani la stadion a fost instalat și un amplificator, grație căruia cei prezenți au putut afla componențele echipelor și alte informații tehnice iminente pentru un meci de fotbal. Sper ca acest lucru să aibă continuitate și în anul fotbalistic-2020, să avem parte de atenție și responsabilitate din partea organizatorilor. Cel puțin, domnul Andrei Jitniuc a demonstrat că se poate!
P.S. Pentru prima dată fondalul sonor al celor prezenți la stadion a fost dominat net de microbiștii echipei „Prietenia Agro”. Or, devenise deja o tradiție că cei mai pătimași și mai gălăgioși să fie racovițenii.

text: Dan Aolei

foto: Andrei Jîtniuc

Articolul precedentSOROCENI NEMURITORI. Constantin STERE — TITANUL DE LA CIRIPCĂU
Articolul următorFapte văzute, auzite și trăite (XXVI)
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.