“După 50 de ani de activitate, mai am multe de făcut în cultură”

0
78

Mai întâi și-a însoțit fratele și artiștii din sat pe la spectacole, acompaniindu-i cu “garmoșca”, iar în 1969, când tocmai absolvise opt clase, a fost angajată ca șefă a clubului din satul Alexandru cel Bun. Plină de energie și foarte responsabilă, tânăra Valentina s-a dedicat cu tot sufletul activității profesionale.

În timp, a cules zeci de cântece folclorice de la bătrânii din comuna Volovița, a compus alte zeci de cântece folclorice și cântece pentru copii, a pus bazele la două colective artistice: Ansamblul Model “Floare de noroc ” și ansamblul de copii „Lăstăreii”, prin care cultivă dragostea pentru folclor celor mai mici locuitori ai comunei Volovița.

La 29 septembrie, Valentina Gâlcă și-a invitat colegii de breaslă cu care a început activitatea, discipolii, prietenii și a sărbătorit jubileul de 50 de ani de activitate profesională în domeniul culturii. “50 de ani este o vârstă tânără, frumoasă, dar la 50 de ani de activitate mai am multe de făcut. Visez să promovez folclorul în rândurile tinerilor, prin tineret”, a menționat doamna Valentina.

Citiți în una dintre edițiile viitoare ale ziarului un articol mai amplu cu doamna Gâlcă.


Articolul precedentНовости на русском: Сотрудничества, выборы, общество
Articolul următorClaudia Ivanov: “Mulți dintre acei care ajung la pensie continuă să muncească până mor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.