“După 50 de ani de activitate, mai am multe de făcut în cultură”

0
74

Mai întâi și-a însoțit fratele și artiștii din sat pe la spectacole, acompaniindu-i cu “garmoșca”, iar în 1969, când tocmai absolvise opt clase, a fost angajată ca șefă a clubului din satul Alexandru cel Bun. Plină de energie și foarte responsabilă, tânăra Valentina s-a dedicat cu tot sufletul activității profesionale.

În timp, a cules zeci de cântece folclorice de la bătrânii din comuna Volovița, a compus alte zeci de cântece folclorice și cântece pentru copii, a pus bazele la două colective artistice: Ansamblul Model “Floare de noroc ” și ansamblul de copii „Lăstăreii”, prin care cultivă dragostea pentru folclor celor mai mici locuitori ai comunei Volovița.

La 29 septembrie, Valentina Gâlcă și-a invitat colegii de breaslă cu care a început activitatea, discipolii, prietenii și a sărbătorit jubileul de 50 de ani de activitate profesională în domeniul culturii. “50 de ani este o vârstă tânără, frumoasă, dar la 50 de ani de activitate mai am multe de făcut. Visez să promovez folclorul în rândurile tinerilor, prin tineret”, a menționat doamna Valentina.

Citiți în una dintre edițiile viitoare ale ziarului un articol mai amplu cu doamna Gâlcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.