Cosăuți: Drumuri presărate cu pietre după ploi (FOTO)

0
65

În această sâmbătă, ploaia a făcut ravagii și în satul Cosăuți, raionul Soroca, unde mai mulți copaci au fost doborâți la pământ, iar casele au rămas fără curent electric.

Astfel, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile, străzile localității au fost blocate, iar satul a rămas cuprins de beznă. Unele drumuri au fost acoperite cu un strat de cca 40 cm de noroi, iar altele au devenit râuri în adevăratul sens al cuvântului. De asemenea, ploile au adus cu ele mormane întregi de pietre și deșeuri.

Vânturile puternice au doborât la pământ mai mulți copaci. Unul dintre aceștia a căzut chiar pe o stație electrică a localității. Fornea Nicolae, locuitor al satului Cosăuți, a declarat că vânturile puternice i-au rupt de la rădăcină un nuc, iar culturile din grădină au fost culcate la pământ. Barbatul mai susține că drumul pe care obișnuia să circule a fost transformat într-un „șantier de război”, creându-i dificultăți majore la conducerea automobilului.

O altă locuitoare a satului, Mihaluța Ala, se arată indignată de indiferența autorităților locale față de problema drumurilor. Femeia afirmă că nici până astăzi drumurile nu au fost eliberate de pietrele și mizeria adusă de pe dealuri.

Primarul comunei Cosăuți susține că principala daună adusă localității este cea a străzilor care au fost blocate, iar localnicii nu au sesizat autoritățile în privința altor probleme. Potrivit edilului, Primăria este în căutare de tehnică pentru curățarea drumurilor.

Cosauti

Cosauti 3

Cosauti 4

Cosauti 5

Cosauti 6

Cosauti 7

Dacă ai și tu o știre interesantă, care vrei să fie publicată în ziarul Observatorul de Nord sau pe pagina noastră web, anunță redacția. O poți face adăugând știrea AICI sau să ne sesizezi o problemă AICI.

Grigore Cojocaru, stagiar, anul I FJŞC, USM

 


Articolul precedentCÂT DE UȘOR ÎȘI RECUPEREAZĂ MOLDOVENII BANII PENTRU PRODUSELE NECALITATIVE?
Articolul următorExperții avertizează că situația mass-media se poate înrăutăți și mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.