Dragoste de Țară, dragoste de Neam…

0
168

Conţinutul educaţiei patriotice îl constituie Patria. Iar Patria este pământul stropit cu sângele strămoşilor, bogăţiile naturale şi realizările poporului, frumuseţile peisajelor, evenimentele de luptă şi sacrificiu prin care a trecut poporul, precum şi bogăţiile sale spirituale: limba, portul, obiceiurile din străbuni.

Toate aceste valori au fost promovate, cu o deosebită dragoste și trăiri afective, de către profesorii și elevii din IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, recent, în cadrul activității extracurriculare ”Dragoste de țară, dragoste de neam”, organizată de către membrii catedrei Discipline de cultură generală și social-umanistice. Oaspeți de onoare au fost Bucătaru Grigore, șeful Secției Cultură și Turism a Consiliului Raional Soroca, și Bulat Nicolae, directorul Muzeului de Istorie și Etnografie.
Această zi va rămâne în istoria instituției, fiindcă a fost semnat Acordul de parteneriat a colegiului cu Secția Cultură, având drept scop promovarea valorilor culturale tinerilor și implicarea lor în viața socială. Dl Bucătaru a exprimat gânduri frumoase și solemne în instituția numită ”cetate de carte” de peste 110 ani, unde sunt promovate nu numai valori din domeniul agriculturii, dar și ale culturii, iar dl Bulat a continuat subiectul activității printr-o discuție frumoasă cu elevii din colegiu despre impactul culturii europene asupra celei naționale.
La rândul său, directorul colegiului, Constantin Nesterenco, doctor în pedagogie, conferențiar universitar, a reiterat despre necesitatea acestei colaborări de parteneriat, care va contribui la dezvoltarea, în continuare, a spiritului patriotic și cultural al tinerei generații.

Elena Rusu, șefa catedrei discipline de cultură generală și social-umanistice, IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.