Două asistente medicale din Secția Pediatrie de la Soroca sunt confirmate cu COVID-19

0
2487
fotografie simbol
fotografie simbol

Două asistente medicale care activează în Secția Pediatrie a Spitalului Raional Soroca sunt confirmate cu COVID-19. Informația este confirmată de administrația spitalului. Ambele asistente sunt internate și urmează tratamentul înpotriva virusului de tip nou.

Potrivit surselor din cadrul Secției Pediatrie, una dintre asistente a fost confirmată pozitvă la COVID-19 ieri, alta cu câteva zile mai devreme. În ambele cazuri angajatele spitalului au fost izolate pentru a nu pune în pericol sănătatea altora.

Nu se cunoaște unde s-ar fi îmbolnăvit cele două asistente. Potrivit lui Valeriu Bordeian, vicedirectorul medical al Spitalului Raional, instituția are suficient echipament pe care îl pune la dispoziția angajaților.

”Noi trăim în perioada când toți știu că este COVID-19. Echipament este destul, toți cunosc și sunt datori să respecte toate regulile de a se păzi. Dar toți sunt oameni, care vine la lucru cu rutiera, care se duce la piață, care se întâlnește cu prietenii… Vedeți ce se face acum în oraș? Nimeni nu respectă distanța. Angajații Pediatriei sunt oameni ca și toți”, a menționat Valeriu Bordeian.

Potrivit vicedirectorului, asistentele medicale urmează tratamentul în Secția Boli Infecțioase, toate persoanele contacte se stabilesc. Toate măsurile sanitar-epidemiologice se îndeplinesc.

În prezent sunt trei cazuri active de COVID-19  printre lucrătorii medicali în raionul Soroca.

Medicii Soroceni sunt îngrijorați de faptul că cetățenii nu iau în serios pericolul ce îl prezintă virusul de tip nou și îndeamnă populația să respecte măsurile de aflare în spațiile publice, impuse de autorități, cum ar fi respectarea distanței de 1,5 – 2 metri între persoane sau, dacă acest lucru nu este posibil, purtarea măștilor de protecție, dezinfectare regulată a mâinilor etc. 

Articolul precedentANI a sesizat Procuratura Generală precum că un procuror din Soroca a „uitat” să declare mai multe bunuri și conturi. Ce zice procurorul vizat?
Articolul următorAmendă de 1500 lei pentru că…vindea pătrunjel pe stradă
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.