Donație de carte cu sprijinul Fundației „Valentin Eșanu”, la două gimnazii din raionul Soroca

0
104

Fundația „Valentin Eșanu”, în colaborare cu A.O. Centrul de Cultură și Artă „Viața Ta” au contribuit la completarea fondului de carte din bibliotecile gimnaziilor a două localități din raionul Soroca – Nimereuca și Vărăncău. Au fost donate peste 60 de titluri de carte ale scriitorilor născuți între Prut și Nistru.

La evenimentul desfășurat pe 24 noiembrie au participat omul de afaceri Valentin Eșanu, care este fondator și președinte al Fundației, Gutiera Prodan, președinta A.O. „Viața Ta”, care este inițiatoarea acestui proiect, precum și scriitoarele, Veronica Pârlea-Conovali, Tatiana Spînu și Tatiana Afanasie Crăciun. „Avem copii minunați în satele noastre. Ei sunt ancorați în tradițiile și valorile noastre, ei știu ce înseamnă suferința, ce înseamnă greutățile de la țară, cum se face pâinea, ce înseamnă munca. Ei sunt cei cărora le sunt transmise datinile direct de la sursă, de la vatra strămoșească, în ei vibrează dragostea de viață. Ei merită susținuți și încurajați. Prin această acțiune îi susținem, totodată, și pe scriitori”, a declarat Valentin Eșanu.

Elevii ambelor licee au pregătit programe artistice de excepție, îndrumați de dascăli și încurajați de părinți. Întâlnirea cu scriitori din Moldova a fost o premieră pentru ei, ceea ce i-a bucurat în mod special.

Acest proiect va continua și în alte localități din țară, iar mesajul Fundației este, totodată și un apel, către alți oameni de afaceri, organizații să se alăture acestei inițiative frumoase.

Fundația „Valentin Eșanu”, fondată în 2022, își propune să contribuie la promovarea culturii și artei, a valorilor naționale, a tradiției și datinilor străvechi în Republica Moldova, să susțină tinerii și bătrânii, oamenii în nevoie, să sprijine activități educaționale, inclusiv cele sportive, să aducă bucurii pe chipurile celor necăjiți.

Sloganul Fundației este OAMENI – TRADIȚIE – VALORI!

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentTragedie la Zgurița. Un bărbat de 66 de ani și concubina lui au ars de vii într-un incendiu
Articolul următorComunitatea Statelor InDependente – a venit vremea să tăiem poala
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.