Doi soroceni depistați la vânătoare în rezervația „Unguri-Holoșnița” / VIDEO

0
1100

Patrula Sectorului Poliţiei de Frontieră Cosăuţi a reţinut în preajma satului Grigorăuca doi bărbaţi în timp ce se aflau la vânătoare în zonă interzisă, dar și fără autorizaţia necesară. Mai mult că, nici acte pentru armă de vânătoare nu dețineau. Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de ieri, 1 februrie a.c., atunci când poliţiştii de frontieră efectuau razii pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților în zona frontierei de stat.

Aflându-se în misiune de serviciu, la o distanță de 850 metri de la linia de frontieră au fost observate două persoane, care în timpul apropierii de către acestea, polițiștii de frontieră au auzit și împușcături. Astfel că, în flagrant delict au fost reținuți doi bărbați care au reușit să vâneze un fazan. În context, s-au solicitat actele autorizării dreptului la vânat, de port-armă, dar și cel de aflare în zona de frontieră. Bărbații de 42 și, respectiv 36 de ani, legitimați ca cetățeni moldoveni cu domiciliu în r-nul Soroca, nu au putut prezenta vreun act ce le-ar permite activitatea la frontieră. Unul dintre bărbați deținea o armă de model Toz-63, fără documentele de rigoare, dar și agățate la brâu 13 cartușe de vânătoare 16×70mm.

La audieri, persoanele au încercat să ducă în eroare polițiștii de frontieră. Au declarat că intenționau să împuște niște câini care au speriat oile din turma unuia dintre aceștia.

În continuare, cazul va fi cercetat în comun cu Inspecția pentru Protecția Mediului și Inspectoratul de Poliție Soroca, mai mult că ei se aflau în zona de importanță internațională „Unguri – Holoșnița”. Pe numele bărbaților au fost aplicate mai multe contravenții (art.332 alin.1, art.361 alin.1, art.128 alin.2 Cod Contravențional al Republicii Moldova).

SURSA: https://border.gov.md/doi-moldoveni-depistati-la-vanatoare-rezervatia-unguri-holosnita

Articolul precedentBoris Ivasi: Podul Cosăuți – Iampil ar putea transforma Soroca într-un important centru industrial
Articolul următorEchipa Inspectoratului raional de poliție a câștigat Cupa președintelui la volei
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.