Doi bărbați sunt cercetați pentru șantaj prin rețele de socializare: Unul din ei acționa din penitenciar

0
364
Foto: pixabay.com

Oamenii legii au reținut doi bărbați de 30 și 34 de ani, fiind suspectați în comiterea infracțiunii de șantaj prin intermediul rețelelor de socializare. Victima era șantajată cu niște imagini cu caracter intim.

 

Ca rezultat al măsurilor speciale de investigații efectuate de polițiști s-a stabilit, că bărbatul de 30 ani, fiind deținut în penitenciarul nr. 4 Cricova, unde își ispășește pedeapsa pentru comiterea unei infracțiuni analogice, la sfârșitul lunii iunie curent, prin intermediul rețelelor de socializare a făcut cunoștință cu o femeie de 32 ani.

 

Ulterior, obținând încrederea acesteia a convins-o să-i expedieze câteva poze personale în ipostaze intime.

 

Peste câteva zile, victima prin intermediul rețelei de socializare ”odnoklassniki.ru” a primit un mesaj de la un utilizator necunoscut, care s-a prezentat inițial a fi judecător din mun. Chișinău, iar mai apoi ca polițist, expediindu-i femeii pozele intime, a amenințat-o că este pasibilă de răspundere penală pentru răspândirea în spațiul internet a fotografiilor cu caracter pornografic și că o poate ajuta să-și soluționeze problema contra sumei de 1000 euro.

 

Inițial, femeia a refuzat, dar ulterior a decis totuși să transmită banii, anunțând în prealabil poliția despre acest caz.

 

Astfel, aceasta urma să transmită un plic cu bani unei femei de 34 ani. În timpul transmiterii banilor, ofițerii de investigații au constatat că aceasta la fel era una din victimele infractorilor, care nu cunoștea proveniența și nici destinația banilor.

 

Ulterior, a fost identificat un taximetrist care urma să ia banii de la a doua victimă și să-i transmită bărbatului din penitenciar. În momentul transmiterii plicului cu bani, taximetristul a fost reținut pe teritoriul municipiului Chișinău.

 

Din declarațiile acestuia a fost identificată persoana care la moment se află în penitenciar, acesta fiind inițiatorul schemei infracționale.

 

Ca rezultat al acțiunilor de urmărire penală efectuate în penitenciarul nr. 4 Cricova, au fost depistate și ridicate 2 telefoane mobile, o cartelă SIM și un carnet cu diferite înscrisuri, care au fost recunoscute ca corpuri delicate și urmează a fi folosite ca probe materialeîn cadrul cauzei penale.

 

În cadrul investigațiilor a fost identificată încă o persoană ce a avut de suferit în urma acțiunilor ilegale ale suspecților, iar în continuare se întreprind măsuri operative pentru identificarea altor victime.


Articolul precedentFOTOGRAFIA ZILEI: Cheiul râului Nistru (re)devine pietonal
Articolul următor+332 cazuri noi și încă 10 decese din cauza COVID-19: Soroca este la mijlocul clasamentului astăzi
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.