Doi bărbați inclusiv un sorocean, reținuți pentru circulația ilegală a drogurilor

0
508

Un grup infracțional specializat în comercializarea drogurilor prin intermediul magazinelor online a fost destructurat de polițiști și procurori. În urma acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigație întreprinse de ofițerii  Direcției combaterea crimei organizate a INI,  în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Botanica, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău- oficiul Botanica,  s-a stabilit că suspecții primeau coordonatele unde erau plasate droguri în cantități mari (1- 2 kg ) prin aplicația „Telegram”, apoi le ridicau și le ambalau în doze mai mici.

Le distribuiau ulterior consumatorilor finali în locuri ascunse pe teritoriul mun. Chișinău. Unul dintre suspecți, cu vârsta de 25 de ani, a fost reținut în curtea unui bloc de locuit din capitală, iar în mașina acestuia de marca  Volkswagen Golf au fost depistate 120 de grame de droguri de tip mefedron, 20 de grame de amfetamină, marijuana, pastile ecstasy, mărci LSD și hașiș, pachete zip-lock, bandă adezivă și cântare electronice.

De asemenea, în cadrul documentării a fost stabilit și reținut celălalt suspect de 27 de ani, originar din Soroca. Valoarea drogurilor ridicate, pe piața tenebră constituie 130.000 de lei. Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore. Conform legislației în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani. Totodată, forțele de ordine au demarat acţiuni speciale de investigație și de urmărire penală în vederea stabilirii şi reţinerii altor persoane implicate în acest caz.

sursa: politia.md


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentO stradă în numele Maestrului Nicolae Botgros în Soroca, rămâne deocamdată doar o promisiune
Articolul următorTânăra care a înjunghiat un bătrân de Hramul Sorocii a fost condamnată la 16 ani de închisoare
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.