Dodon este gata, iar Voronin ar putea să nu vrea

0
78
Dodon este convins că Vladimir Voronin nu va accepta Ordinul Republicii pentru că fostul preşedinte nu îl recunoaşte pe actualul şef al statului.
Dodon este convins că Vladimir Voronin nu va accepta Ordinul Republicii pentru că fostul preşedinte nu îl recunoaşte pe actualul şef al statului.

 Igor Dodon spune că este gata să ofere Ordinul Republicii fostului preşedinte al ţării Vladimir Voronin, însă este convins că acesta nu îl va accepta. De partea cealaltă, Dodon spune că este gata să-i retragă Ordinul lui Vlad Plahotniuc, însă, deocamdată, nu este nicio cale legală de a face acest lucru, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

   Dodon este convins că Vladimir Voronin nu va accepta Ordinul Republicii pentru că fostul preşedinte nu îl recunoaşte pe actualul şef al statului. Dacă îl va oferi, Igor Dodon spune că Vladimir Voronin ar face „show” pe seama acestui ordin.

  De asemenea, Dodon a declarat în cadrul emisiunii Puterea a Patra că este gata oricând să retragă Ordinul Republicii lui Vlad Plahotniuc, oferit de către Nicolae Timofti. „Eu sunt pentru retragerea, dar orice ordin poate fi retras în câteva situaţii: sa fie retras la iniţiativa celor care au propus (PD), când persoana respectivă este  condamnată prin decizia definitivă a instanţei de judecată sau când el singur se dezice.  Altă cale legală nu este. Dacă PD vine cu propunerea de retragere a ordinului, eu imediat semnez. Poate să fie decizia finală a judecăţii. Imediat ce apare cadrul legal eu semnez decretul”, spune Dodon. Ce tine de Vlad Plahotniuc, Igor Dodon spune că ambasadorul SUA nu i-a confirmat oficial că  fostul lider PD se află în SUA, însă deţine informaţii că se încearcă prelungirea vizei pe numele lui Vlad Plahotniuc, sau obinerea azilului politic în SUA.

SURSA: tvrmoldova.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.