Discuții despre cine a fost Mihai Eminescu…

0
86

La Biblioteca „Mihail Sadoveanu”, data de 15 ianuarie nu este una obișnuită. A devenit o tradiție ca în această zi să fie organizată o întâlnire cu toți cei care apreciază și își amintesc de opera marelui poet Mihai Eminescu.

Într-o ambianță plăcută, toți cei care s-au adunat, bibliotecari, activiști civici și nu numai, au discutat despre viața și activitatea lui Eminescu. De asemenea, au fost ascultate cântece și urmărite secvențe documentare legate de biografia acestuia.

Participanții au pomenit despre valoarea incontestabilă a scrierilor sale pentru neamul românesc. „Acest om, pe parcursul unei vieți atât de scurte a adunat și a transmis o cultură atât de vastă și integră, încât îmi pun întrebarea când a reușit. Deseori alături de apropiați, recităm poeziile lui Eminescu – „Sera pe deal”, „Floare albastră” și altele. El este viu mereu pentru noi”, transmite jurnalista Nina Neculce, care a mai accentuat că a vizitat o mare parte din locurile și țările unde a studiat poetul, cum ar fi Viena sau București.

„Astăzi am venit cu un filmuleț despre lucruri mai puțin cunoscute despre Eminescu. Poeziile sale sunt citite și apreciate până în prezent”, spune Nadejda Borozan, reprezentanta Bibliotecii „Steliana Grama”.

Menționăm că astăzi se împlinesc 168 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu.

Articolul precedentRedeschiderea școlii din Țepilova, noi detalii
Articolul următorFotografia zilei: I Love you Ira!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.