Din câte ouă se face omleta pufoasă și gustoasă?

0
100

Omleta perfectă poate fi dificil de preparat, chiar dacă la prima vedere este o mâncare banală, ca și complexitate de execuție. Pe lângă numărul ouălor care trebuie puse în tigaie, și alte sfaturi sunt importante. Ingredientele sunt la fel de importante în prepararea omletei perfecte: acestea trebuie să fie proaspete, iar în loc de cașcaval poți să folosești parmezan sau brânză cheddar.

Mâncarea aceasta are numeroase proteine și substanțe nutritive, care îți vor asigura necesarul de energie de care ai nevoie pentru a avea o zi activă și productivă. În plus, omleta este considerată o alegere perfectă și în cazul în care ești la dietă. Pentru o musculatură definită și o siluetă simplă, omleta este un preparat recomandat. Omleta perfectă se face din trei ouă. Dar în afară de asta, mai ai de respectat și alți pași simpli.

Ingrediente necesare pentru omleta perfectă

  • trei ouă
  • 30 de grame de unt
  • sare
  • piper
  • 40 de grame de cașcaval

Mod de preparare

Cele trei ouă se pun într-un castron, iar deasupra se pun și condimentele după propriul gust. Pentru această rețetă, am ales doar sare și piper, varianta clasică. Dar tu o poți îmbogăți și cu alte condimente pe care le preferi. Apoi, trebuie să bați bine cele trei ouă cu ajutorul unui tel sau cu o furculiță. Motivul pentru care trebuie să ai grijă ca ouăle să fie bine bătute este că acestea vor prinde are și vor căpăta volum.

Atenție însă, omleta se amestecă chiar înainte de a fi pusă în tigaie. Ea nu trebuie să se așeze în castron, întrucât nu va mai ieși pufoasă sau se poate lipi. Astfel, înainte de a bate ouăle, trebuie să încingi tigaia, la foc mediu. Se adaugă untul în tigaie. Amintim că acest ingredient este foarte important în prepararea omletei, deoarece el poate face omleta mai pufoasă. După ce ai adăugat și untul în tigaie, acesta se plimbă pe toată suprafața ei, până se topește. Se adaugă apoi ouăle bine bătute. Trebuie să plimbi puțin compoziția în tigaie și să o așezi, în primele 20 de secunde. Se procedează cam la fel ca la clătite. Apoi, poți observa cum încep deja să se gătească pe margine. Se dă marginea ușor la o parte și se amestecă compoziția care a rămas deasupra.

Omleta ta perfectă urmează să se facă. Tot ce mai trebuie să faci este să razi puțin cașcaval, parmezan sau brânză cheddar, în funcție de ce ai la îndemână și de ce anume preferi. Apoi, se împăturește omleta pe jumătate, cu ajutorul unei spatule. Nu uita că omleta nu trebuie să stea nici prea mult timp pe foc, întrucât ea se gătește rapid și riști să arzi preparatul. Prin urmare, tigaia se ia de pe aragaz cu puțin timp înainte de a fi gata. Omleta va continua să se gătească și fără flacără.

sursa: playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.