Diaspora sorocenilor: Ecoul unei sărbători românești marcată de ai noștri în Grecia / VIDEO și GALERIE FOTO

0
291

Dragobetele unește inimile îndrăgostite nu doar în România și Republica Moldova, ci oriunde se vorbește și simte românește. Ingredientul este simplu – o mână de oameni cu dor de casă și țară, entuziasm și dorință. Iar exemplul diasporei noastre din Grecia, bine ar fi să fie molipsitor.

În diaspora din Atena sărbătoarea de Dragobete a fost organizată de către proprietarii magazinului de bucate la grătar “Bingo Gril”, Liudmila și Dumitru Vizir, ne mărturisește racovițeanca Larisa Zabulica, aflată de mulți ani acolo. Au fost invitate doar femei, fiind prezente doamne de la Ambasada Republicii Moldova (Olesea Moraru, Anastasia Nani și Maria Butuc), alte doamne active în societate, cliente ale magazinului.

Într-un local care e, la drept vorbind, o Casă Mare cu covor moldovenesc, cu cadre tapetate din material de broboadă cu flori , cu lucrări de – ale cunoscutului sculptor din diasporă Iurii Cipileaga, amenajat cu mare rafinament în spiritul sărbătorii, s-au servit bucate delicioase pregătite cu multă iscusință culinară de către doamna Vizir (plăcinte cu brânză, cu cartofi, cu varză, vin roșu fiert…). Având-o în rândurile noastre pe poetesa Natalia Zagoreanu, pe lângă un păhar de vorbă, a mers și câte un păhar de… poezie în lectura autoarei.

Ne-a cântat dirijoarea și conducătoarea corului “Dor de Doină”, Dina Izbișciuc, pe care ne-am străduit să o acompaniem cu vocile. S-au discutat diferite teme de importanță major, a fost distracție, s-a râs, s-au făcut fotografii și am găsit un motiv pentru o nouă întâlnire, deja la o șezătoare tradițională cu gătirea plăcintelor și confecționarea de mărțișoare“.

Vezi și: 

Diaspora sorocenilor: Iată cum au sărbătorit ai noștri printre ai lor / VIDEO și GALERIE FOTO

 


Articolul precedentMecanismul de folosire a concediului de odihnă va fi revizuit
Articolul următorElevii Colegiului Agricol din Soroca au comemorat pe eroii căzuți în războiul din Transnistria / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.