Descoperire istorică în Cetatea Soroca: imagini video din subterana fortăreței medievale

0
8518

De o nouă descoperire deosebită au avut parte în aceste zile arheologii care cercetează subteranele Cetății Soroca. Este vorba de sistemul de drenaj al cetății, despre a cărei existență arheologii bănuiau, iar acum ajunși la cinci metri adâncime de la nivelul de călcare al cetății Soroca, au dat de urmele sale în una din gurile de lup.

Echipa noastră a fost prima care a filmat în interiorul sistemului medieval de drenaj al Cetății Soroca, iar ceea ce vedeți în imagine a fost construit acum vreo cinci secole. Existența sistemului de drenaj al fortăreței este un argument în plus că Cetatea Soroca nu a fost una construită primitiv, ci bine-gândită mai întâi de unul sau mai mulți arhitecți.

Reportajul este realizat în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

Articolul precedentExplorarea sondelor de la Egoreni de către S.A. “Regia Apă-Canal Soroca”: pro sau contra / VIDEO
Articolul următor38 de lucrători medicali au fost confirmați cu COVID, ieri!
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.