DECIS: de la 1 aprilie vom plăti cu 47 de bani mai mult curentul electric

0
192

  Ceea ce a fost până acum zvon, a devenit realitate: Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat și aprobat, în ședință publică, prețurile reglementate și tarifele pentru energia electrică.

Astfel, consumatorii de energie electrică din nordul Republicii Moldova, inclusiv sorocenii vor plăti cu 47 de bani mai mult curentul electric, fiind stabilit un tarif de 2.51 lei pentru un kw/h pentru energia electrică livrată de FEE-Nord.

ANRE subliniază că a constatat existența unor factori obiectivi și iminenți de revizuire a costurilor din componența prețurilor reglementate de furnizare a energiei electrice pentru anul 2022.

Pentru S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord” au fost stabilite următoarele prețuri reglementate diferențiate:

– 1,57 lei/kWh pentru energia electrică furnizată la punctele de intrare în rețelele de transport;
– 1,72 lei/kWh pentru energia electrică furnizată la punctele de ieșire din rețelele de transport;
– 1,90 lei/kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6-10 kV), ceea ce este cu 47 de bani/kWh sau 32,8% mai mult decât prețurile anterioare;
– 2,51 lei/kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune joasă (0,4 kV), ceea ce este cu 47 de bani/kWh sau 22,9% mai mult decât prețurile anterioare.

Conform demersului titularului de licențe din 4 21 ianuarie 2022, S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord” a solicitat majorarea prețurilor la energia electrică cu 1,06 lei/kWh sau cu 56,7% mai mari decât prețurile anterioare. (INFO OdN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.