Decis: Consiliul Raional Soroca a lichidat școala din satul Parcani

0
307

La ultima ședință a Consiliului Raional Soroca, aleșilor li s-a propus spre votare lichidarea Școlii Primare din satul Parcani începând cu 1 martie 2024. Potrivit documentului, patrimoniul școlii urmează să fie transferat către Direcția Învățământ Soroca. Decizia a fost publicată ieri în Registrul Actelor Locale.

Amintim că lichidarea Școlii Primare Parcani este justificată de absența cererilor de înregistrare a elevilor pentru clasa I în anul școlar 2023-2024. În plus, părinții copiilor din localitate au ales alte instituții de învățământ pentru educația primară, iar începând cu septembrie 2023, școala nu a mai avut niciun elev.

Argumentarea proiectului menționează că școala a funcționat cu un număr redus de elevi în anii precedenți, și anume 12 elevi în anul de studii 2022-2023, repartizați în clase simultane. În acest context, datele actualizate pentru anul de studii 2023-2024 indicau o proiecție de doar 5 elevi pentru clasa I, însă aceștia au fost înscriși în alte instituții de învățământ.


Articolul precedentObținerea unui Loc de Muncă în Israel: Consultații Specializate
Articolul următorMeniurile grădinițelor din Soroca: mai multe cereale, cartofi și zahăr, mai puțin pește și ouă
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.