De luni, lucrătorii medicali și alte câteva categorii de cetățeni vor primi doza booster de vaccin

0
366

Lucrătorii medicali, angajații din prima linie, vârstnicii și persoanele imunodeficiente și cu comorbidități vor putea primi de luni, 29 noiembrie, doza booster de vaccin. Anunțul a fost făcut astăzi într-o conferință de presă de către conducerea Ministerului Sănătății, comunică MOLDPRES.

Secretarul de stat Svetlana Nicolaescu a menționat că doza booster se va administra la un interval de cel puțin șase luni pentru cei imunizați cu Pfizer și Moderna și după două luni pentru cei vaccinați cu Janssen. “În cazul dozei booster se aplică atât scheme cu același vaccin cu care a fost realizată schema primară, dar sunt absolut recomandabile și schemele încrucișate”, a spus oficialul.

Ea a precizat că și persoanele care s-au imunizat peste hotare, pot primi doza booster în Moldova.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost administrate 1 594 761 de doze de vaccin, cu două doze fiind imunizate 918 857 de persoane. Autoritățile din sănătate anunță că pentru a atinge imunitatea necesară, trebuie să fie imunizată peste 70 la sută din populația țării.

Articolul precedentVezi pe ce vrea să cheltuie banii primăria Soroca în 2022 / INFOGRAFIC
Articolul următorÎnregistrarea căsătoriei, actul de divorț și alte 19 servicii s-au ieftinit
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.