De la începutul anului, agricultorii au beneficiat de finanțare de la stat de 433 mln de lei

1
66

În primele patru luni ale anului curent, Agenţia pentru Investiţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) a debursat pe conturile agricultorilor peste 433 milioane de lei (21,65 mln de euro) pentru cererile de acordare a subvențiilor recepționate în anul 2022, scrie moldpres.md

  Subvenţiile au fost acordate pe diverse mecanisme de stimulare, mare parte (355 mln de lei) fiind pentru subvenții post-investiționale. „Alte 54 mln de lei au fost oferite pentru implementarea a 80 de proiecte investiționale ce contribuie la dezvoltarea rurală; 12 mln de lei pentru dezvoltarea proiectelor start-up şi 12 mln de lei pentru 250 de proiecte investiționale finanțate pentru implementarea Programului LEADER”, conform Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

De asemenea, alte peste 5600 de cereri de acordare a subvențiilor post-investiții, în sumă de cca 862 mln de lei, urmează să fie examinate.

Pentru anul curent, conform Legii bugetului de stat, mărimea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural constituie 1,5 miliarde de lei.

Articolul precedentCe nu are orașul Soroca, dar ar trebui să aibă :
Articolul următorGrigore CALISTRU: „Numărul jertfelor avariei de la Cernobâl crește cu fiecare an – din cei 56 de „lichidatori” soroceni, 21 nu mai sunt în viață… ”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.