De la 1 ianuarie, unele categorii de veterani vor primi alocații majorate

0
66

  Mai multe categorii de veterani vor primi alocații lunare de stat majorate de la 1 ianuarie 2021. Decretul de promulgare și legea pentru modificarea articolului 2 din Legea nr. 121/2001 cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Astfel, participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței Republicii Moldova, precum și persoanele participante la acțiunile de luptă din Afganistan și pe teritoriile altor state vor primi indemnizații în sumă de 500 de lei lunar, comparativ cu 300 lei cum este în prezent. De majorări vor beneficia un număr de 26 350 de persoane.

Totodată, persoanele cu dizabilități în urma acestor acțiuni de luptă, dar și în consecința avariei de la Cernobîl, vor primi alocații mai mari cu 100 de lei lunar. Respectiv, valoarea indemnizației va constitui 800 de lei lunar, 650 de lei lunar și 575 de lei lunar. De majorare vor beneficia și persoanele decorate cu ordine şi medalii pentru muncă asiduă şi serviciu militar în spatele frontului în anii celui de-al Doilea Război Mondial. Cuantumul alocației va constitui 275 de lei pe lună.

Proiectul mai prevede acordarea dreptului la alocație lunară de stat, în cuantum de 700 de lei, persoanelor antrenate de autoritățile locale la colectarea munițiilor şi a tehnicii militare, la deminarea teritoriului şi a obiectelor în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.


Articolul precedentCum arată satul Soroca? / VIDEO
Articolul următorAflată pe locul 177 în lume, selecționata RM la fotbal, și-a aflat adversarii din preliminariile CM-2022
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.