De ce tremurăm când ne este frig, de fapt. Ce se întâmplă în creierul nostru atunci

0
184

Orice modificare din exterior poate aduce schimbări ale corpului tău, mai cu seamă când este vorba despre vreme. Acestea pot influența modul în care funcționează organismul și pune trupul în alertă atunci când situația este gravă astfel încât acesta să reziste.

Corpul uman a evoluat de-a lungul anilor într-un mod surprinzător și s-a dezvoltat astfel încât să se poată proteja în fața pericolelor și să își mențină organele vitale.

Unele reflexe involuntare precum tremuratul sau ,,pielea de găină” au și ele un rol de a conserva căldura și de a încălzi organismul. Specialiștii au descoperit care sunt primele lucruri care se întâmplă în corpul nostru pe parcursul anotimpului rece!

Ce se întâmplă atunci în creier?

Începi să tremuri: senzația aceasta apare în momentul în care temperatura organismului scade chiar și cu puțin sub temperatura normală care se situează în jurul valorii de 36.5 grade Celsius.

De asemenea, atunci când ești expus la frig o parte a creierului numită hipotalamus dă un semnal mușchilor că trebuie să înceapă să se miște pentru a genera din nou căldură.

Mai exact, este vorba despre o metodă prin care corpul încearcă să se încălzească singur. Poate puțini știu, dar cu cât îți este mai frig, cu atât mai multă energie încearcă organismul să genereze și prin tremurat.

Te dor mușchii și încheieturile: durerile de acest gen pe timpul iernii nu anunță o afecțiune neapărat. Vasele de sânge se contractă la frig, iar în timpul procesului pot apărea dureri de orice fel, mai cu seamă că sângele ajunge mai greu la mușchi și la tendoane decât de obicei.

Oamenii care fac jogging și în timpul sezonului rece observă că flexibilitatea le este redusă iarna și sunt mai expuși astfel riscului unor accidentări precum întinderi musculare sau luxații. Specialiștii recomandă ca cei care fac sport și iarna să fie mai atenți la astfel de detalii și să nu forțeze antrenamentul atunci când nu este cazul.


Articolul precedentCât rezistă un iaurt desfăcut în frigider. După cât timp nu mai este bun pentru consum
Articolul următorAi pus o monedă în bradul de Crăciun? Dacă nu, grăbește-te să o atârni până de Revelion

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.