De ce să dormi cu o felie de ceapă în șosete. Ce se întâmplă în corpul tău, explicația medicilor

0
430

Ceapa are multe proprietăți benefice. Această legumă originară din Asia este una dintre cele mai vechi plante, fiind cultivată și pe post de plantă medicinală, nu doar ca și condiment sau ca legumă. Află mai jos ce se întâmplă în corpul tău dacă dormi cu o felie de ceapă în șosete, lipită de talpa piciorului.

Acest truc este unul vechi și se crede că te poate ajuta să scapi de multe viroze și de stările de rău. Ceapa are capacitatea de a ucide germenii și bacteriile atunci când intră în contact cu pielea. Iar sucul produs atunci când ceapa este tăiată, odată intrat în contact cu pielea, intră în fluxul sanguin și ajută la purificarea sângelui.

Foarte multe terminații nervoase se regăsesc în tălpile picioarelor, servind drept căi către organele vitale din corp. Medicina tradițională le numește meridiane. Astfel, se crede că dacă dormi cu ceapa pe talpa picioarelor, se pot transfera toate proprietățile cepei în tot organismul. Feliile de ceapă pot deschide aceste merdiane și pot elimina toxinele, bacteriile și bolile.

Ceapa mai poate fi ținută și la nivelul buricului, atunci când digestia nu funcționează optim, există stări de rău, greață, vărsături. Pentru a le calma, se taie o rondeluță de ceapă, se dă prin oțet și se așază la buric. Trucul se mai folosește și în caz de dureri de burtă. Conținutul acestei legume intră în sânge și revigorează organismul.

Cu toate că nu există dovezi științifice care să ateste cum anume funcționează ceapa mai exact, pentru organism, specialiștii recomandă acest leac băbesc și există persoane care au spus că starea de sănătate s-a îmbunătățit după ce au aplicat un astfel de tratament.

sursa: playtech.ro

Articolul precedentFotografia zilei: Unii sărbătoresc mărul, alții îl cresc și-l culeg
Articolul următorA pus două lingurițe de zahăr în curte de fiecare dată când a plecat de acasă. Rezultatul te va uimi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.