De ce a majorat Consiliul Municipal Soroca tariful pentru evacuarea deşeurilor menajere la 24,40 lei? / VIDEO

0
526

În municipiul Soroca a fost majorată taxa pentru evacuarea deșeurilor. Decizia au luat-o majoritatea consilierilor din Consiliul Municipal Soroca la ședința de vineri, 1 martie. Un proiect de decizie ce prevede acest lucru a fost propus anterior de către Primăria Municipiului Soroca la consultări publice.

Astfel la doi ani de la ultima majorare, din 2 februarie 2021, s-a propus iarăși mărirea tarifelor. De exemplu consumatorii casnici vor plăti 24,40 lei, în timp ce până acum plata era 16,59 lei de persoană. Pentru evacuarea deșeurilor de la agenții economici s-a propus tariful de 380,94 lei, de la instituțiile publice – 308,79 lei, iar pentru evacuarea deșeurilor de sine stătător de la consumatorii noncasnici (agenți economici) – tariful de 175,25 lei.

Raportorii au venit cu argumente, opoziția cu contraargumente, ca până la urmă subiectul să fie aprobat cu votul majorității consilierilor prezenți la ședință.

DGLC Soroca a venit ulterior cu o precizare privind majorarea tarifelor. “Menţionăm faptul că tariful de 16,59 lei a fost votat în anul 2018, prin Decizia CM nr.27/21 din 29.03.2018.
În urma Hotărârii CSJ, Decizia a fost abrogată şi s-a revenit la tariful vechi de 10,00 lei.
Cu tariful dat întreprinderea a activat timp de jumătate de an, ca la 2 februarie 2021 prin Decizia CM nr. 9/2, au fost întărite tarifele din decizia CM din 2018. În urma celor expuse mai sus, ÎM DGLC Soroca a activat cu tariful de 10,00 lei şi 16,59 lei timp de 6 ani, perioadă în care inflaţia și prețurile pe piaţă au suferit modificări esenţiale” se spune în răspunsul semnat de administraţia ÎM DGLC Soroca. 

Vedeți AICI ședința integrală și aflați mai multe detalii despre toate deciziile votate.


Articolul precedentȘase din zece locuitori ai Republicii Moldova sunt obezi
Articolul următorOferta specială de la JustConsult: Economisește 1000 lei la transcrierea fiecărui certificat românesc
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.