Ședința Consiliului Municipal Soroca – majorarea tarifelor, acuzații și un pic de circ de prost gust / VIDEO

0
877

Astăzi, 1 martie, a avut loc ședinţa ordinară a Consiliului municipal Soroca. Ordinară în ambele sensuri menționate în Dicționarul Explicativ al limbii române. Cu peste 50 de subiecte la ordinea de zi, ședința a durat aproape patru ore.  

La începutul întrunirii, consiliera Diana Tanas a bătut alarma în fața aleșilor locali, cu privire la alimentația în grădinițele din Soroca. Ea a vorbit despre problemele grave din domeniu, aducând ca argument rezultatele controalelor organelor de resort. Primarul Lilia Pilipețchi a menționat că în opinia ei abateri grave nu au fost depistate.  

A urmat modificarea bugetului Primăriei municipiului Soroca pentru anul 2024, discuții aprinse despre “inactivitatea” pe domeniul construcției stației de epurare, împotmolită în chestiuni birocratice, examinarea cererilor prealabile a SA „Regia Apă-Canal Soroca”, cu acuzații și un discurs aprins al reprezentantului întreprinderii, Igor Focșa, majorarea tarifelor pentru evacuarea deşeurilor de către ÎM „DGLC Soroca”, acceptarea amplasării unei plăci comemorative în memoria fostului primar de Soroca, Elena Bodnarenco pe clădirea în care a muncit ani buni ș.a.

Ultimul subiect a fost ca cireașa de pe tort. Un subiect banal de acordare a unei sume din fondul de rezervă pentru o persoană ce și-a fracturat piciorul (femeia fiind prezentată inițial de viceprimarul Veaceslav Ursu ca victimă a mușcăturii de câine), a luat o cu totul altă întorsătură când s-a demonstrat că de fapt, medicamentul cumpărat (argumentat cu bon de la farmacie) ce trebuia să fie compensat, era unul… pentru îmbunătățirea funcției reproductive masculine. Alte comentarii sunt de prisos.


Articolul precedentSărbătoare la liceul ”Ion Creangă” din Soroca: O zi de omagiu patronului spiritual / VIDEO
Articolul următorLa Soroca a început Festivalul Internaţional de Muzică „Mărţişor 2024” / GALERIE FOTO
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.