De astăzi elevii capabili de performanțe din Soroca revin la CRECP/ VIDEO

0
702

Centrul Raional al Elevilor Capabili de Performanțe (CRECP) și-a reluat activitatea la data de 3 octombrie, iar astăzi, 10 octombrie elevii dornici să cucerească noi culm pe tărâmul învățământului revin la ore. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a instituției.

Amintim că acum doi ani (2018), Consiliul elevilor din Soroca a venit cu inițiativa de a crea un centru pentru elevii cu potențial înalt la învățătură. Se întâmpla în cadrul ceremoniei de premiere a elevilor cu performanțe din raionul Soroca, unde, anual, zeci de discipoli și pedagogii lor sunt răsplătiți cu diplome și premii bănești pentru succesul obținut la concursurile și olimpiadele raionale și republicane. Zecile de nominalizări și tot atâtea medalii se pare ca au convins autoritățile, care, la scurt timp, au fondat CRECP. 

„Este un centru unicat și a fost deschis pentru a oferi elevilor cu potențial înalt oportunitatea de a studia într-un mediu mai bine dotat, cu profesori mai bine pregătiți”, susține Angela Mușenco, șefa Direcției raionale învățământ (DÎ).  Rodica Tinerelu-Negru, directoarea instituției, o completează: “Instituția este parte integrantă a sistemului de învățământ din raion și are menirea să dezvolte capacitățile elevilor capabili să înregistreze performanțe”.

Ce este CRECP? Află din acest video, realizat de echipa Observatorului de Nord.

Mai multe detalii și impresiile elevilor și pedagogilor le poți citi în articolul:

„Pepiniera” olimpicilor de la Soroca.

Articolul precedentBăieții sunt în majoritate: Noi soroceni au văzul lumina zilei la început de octombrie
Articolul următorȚiglăul din Cremenciug – În aventură… cu Augustin / VIDEO
(Zabulica) Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM, (2008). Licențiată în Jurnalism. Deținătoare a premiului ”Mărul de Aur” oferit de Clubul de Presă din Chișinău în 2018. Absolventă a cursului "Managementul instituțiilor media" la Stockholm School of Economics in Riga, Letonia (2018). Reporteră la Publicația Periodică ”Observatorul de Nord” din 2009 și Redactoră-coordonatoare din 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.