Dacă vei să mergi în țările Uniunii Europene trebuie să știi

0
217

   Miniștrii Uniunii Europene au semnat ieri, 25 ianuarie, un Acord, conform căruia cetățenii europeni vor putea călători în UE cu dovada de vaccinare anti-COVID, de trecere prin boală sau cu un test negativ, fără a fi nevoiți să se confrunte cu măsuri de carantină sau de testare suplimentară.

  Prevederile acestui acordă intră în vigoare începând cu data de 1 februarie 2022.  Călătorii vor putea intra liber într-o țară europeană dacă au fost vaccinați cu schema completă în urmă cu cel mult 270 de zile sau dacă au primit și doza booster. Certificatul digital va fi valabil nouă luni pentru cei care au schema completă de vaccinare sau au primit și a treia doză. Excepție vor face țările colorate cu „roșu închis” pe harta de risc a Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. În prezent, cea mai mare parte a UE se încadrează în această categorie.

Articolul precedentÎncă 10 femei și 14 bărbați au fost răpuși de COVID
Articolul următorRaionul Soroca ocupă locul III în ceea ce privește rata de vaccinare
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.