„Da, îmi plac cuțitele”. La propagandistul Kostîrkin, oamenii legii au depistat probe relevante

0
134
În cadrul perchezițiilor efectuate în apartamentul propagandistului Nikolai Kostîrkin au fost găsite mai multe cuțite și drapele rusești. El este învinuit că, în condițiile stării de urgență instituită, a publicat și răspândit sistematic prin intermediul canalelor sale de Telegram propaganda care justifică agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și că incită la ură interetnică.

„Da, îmi plac cuțitele, îmi plac luptele cu cuțite”, a răspuns el la întrebările oamenilor legii de ce are atât de multe cuține. Propagandistul a fost audiat joi dimineață de procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate.

Publicația Gagauznews a confirmat pe canalul său de Telegram că Nikolai Kostîrkin este angajat în calitate de redactor. Procuratura Generală a refuzat să ofere detalii despre această persoană, invocând caracterul sensibil al cazului.

Un comunicat la PCCOCS a relatat că au fost efectuate percheziții la domiciliul învinuitului și au fost depistate și ridicate obiecte și alte mijloace de probă relevante în cadrul cauzelor penale.

Activistul susține într-o discuție telefonică publicată de procurori că activitatea sa propagandistă pe rețele are menirea să schimbe lucrurile la Moscova și să facă eficient războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

„Primul moment, vor veni ai noștri [trupele ruse în Moldova – n.r.], și vor spune: «Ce, moldovenilor căcăcioși?! Nici nu puteți să vă apărați. Dacă tot sunteți atât de filoruși, nu ați apărat în niciun fel și în fața nimănui. Ce vă băgați acum cu pâine și sare?! Cui trebuiți voi în asemenea hal!»”, spune el într-o discuție la telefon facută publică de procurori.

„Al doilea moment, eu voi răspândi toate astea [propaganda – n.r.] pe canalele de Telegram ale uniunii și în mass-media. Eu voi întreține această situație ca în Rusia să citească, să știe în Rusia. Astfel voi contribui și eu, după cum îndrăznesc să cred, ca în cercurile înalte ale puterii din Rusia să înceapă încetișor să înlăture anumite capete și să pună altele pentru ca această operațiune specială să fie îndeplinită eficient”.

Autor: Ilie GULCA, Anticorupție.md 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.