Unele alimente, cum ar fi uleiul sau grăsimea de la diverse produse, sunt deseori scurse în chiuveta de la bucătărie. Ele pot să blocheze scurgerea, dar și lamele de pe conducta de la chiuvetă. Dacă aceasta nu este curățată în mod regulat, resturile se descompun în canalizare, creând mirosuri urâte.
Metoda cu care poți curăța și dezodoriza scurgerea de la chiuvetă
Este important ca scurgerea de la chiuvetă să fie curățată regulat. Este bine să dezodorizezi și să neutralizezi mirosul urât cât de des îți permite timpul. Cursul apei în chiuvetă influențează starea conductei, dar și a lamelor din interiorul său.
Este bine ca orice reziduu alimentar din canalul de scurgere de la chiuvetă să fie îndepărtat în timp util. Unul dintre trucurile eficiente în acest sens presupune utilizarea de sare și gheață. Pe internet circulă o mulțime de metode de curățare a scurgerii de la chiuvetă, însă aceasta este mai puțin cunoscută.
Cum acționează sarea și gheața asupra reziduurilor alimentare
Sarea și gheața pot fi utilizate împreună ca metodă de curățare și dezodorizare a chiuvetei. Cel dintâi produs neutralizează orice miros, în timp ce gheața ajută la îndepărtarea propriu-zisă a mizeriei ce s-a lipit pe conductă sau pe lamele de sub chiuvetă. Aceasta topește reziduurile care sunt blocate în zonă.
Pune câteva cuburi de gheață pe locul prin care curge apa de la chiuvetă și deasupra adaugă o mână de sare grunjoasă sau fină, în funcție de ce ai în bucătărie. Cel mai bine este ca bucățile de gheață să fie mici. Dacă ai doar bucăți mari, încearcă să le spargi. În acest fel, sarea se va dispera în interiorul canalului.