Cum te răcorești pe caniculă?

0
140

Dar în ultimii ani verile au devenit foarte caniculare, cu temperaturi de multe ori peste 35 de grade. Din iunie până în septembrie, temperatura de afară ne poate “topi” și uneori temperatura corpului poate să crească și cu 1 – 2 grade Celsius. Iată 10 Sfaturi pentru a scăpa de canicula din casă.

Ţine ferestrele închise. Dacă aerul de afară este mai cald decât aerul din interior, închiderea ferestrelor va ajuta enorm cu menţinerea unei temperature mai scăzute în cameră. Aerisirea camerei se face doar atunci când temperatura de afară scade sub 25 grade Celsius, de obicei foarte de dimineaţă, între 4 şi 7.

Acoperă ferestrele cu draperii groase, din materiale naturale, pentru a ţine soarele afară. Schimbă lenjeria de pat cu o lenjerie din bumbac. Bumbacul a fost dovedit ştiiţinfic ca fiind cel mai bun material pentru a fi folosit ca lenjerie de pat pentru a avea un somn mai bun în condiţii de temperaturi ridicate. El vă va ajuta să vă reglaţi temperatura şi nivelul de umiditate în timp ce dormiţi, oprind senzaţia de umezeală pe care o lasă lenjeria sintetică.

Opreşte electronicele de care nu ai nevoie. Nu uita că şi ele degajă căldură! Nu folosi în niciun caz cuptorul când găteşti. Nimic nu încălzeşte încăperea mai mult. Stinge becurile. Becurile sunt o sursă care emană căldură. Înlocuieşte becurile incandescente cu cele fluorescente, care emit chiar şi cu 90% mai puţină căldură.

Plantele de interior pot ajuta şi ele cu răcirea aerului din casă. Conform unui studiu efectuat de cei de la NASA, plantele şi copacii generează umezeală în aer prin procesul “transpiraţiei”. În timpul evaporării transpiraţiei, se produce un efect de răcire a aerului. Cele mai eficiente plante de interior în condiţii de umezeală sunt Crinul Păcii, Palmierul Areca, Arborele de Cauciuc, Feriga. Vezi aici articolul despre plante de interior care purifică aerul din casă.

Un dezumidificator te va ajuta să scapi de umezeala din casă, iar căldura uscată este mai uşor de suportat de corp decât cea umedă. Umiditatea din interior ar trebui să fie sub 60%. Pentru a economisi costurile, utilizaţi un dezumidificator care se opreşte când umiditatea ajunge la 60% şi folosiţi apa adunată pentru a uda plantele.

Încercaţi foliile termoizolante pentru ferestre. Ele pot reduce căldura în infraroşu care intră pe fereastră cu 98% faţă de ferestrele neizolate. Ţine uşile din interiorul casei deschise. Fluxul de aer trebuie să curgă liber în interiorul casei. Un flux mare de aer înseamnă o casă mai răcoroasă. Nu uitaţi! Doar uşile din interiorul casei, şi nu cele ce dau în exterior!

sursa: unpicdeverde.blogspot.com


Articolul precedentTrei filme pe care le poți viziona în zilele de odihnă / VIDEO
Articolul următorAdevărul despre plicurile de ceai pe care le cumpărăm
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.