Cum arată scuarul de 100 000$, inaugurat în Dealul Sorocii? / VIDEO

0
2032

La intrarea în Soroca, în partea din deal a municipiului, a fost inaugurat un scuar cu alei, bănci și foișoare. Aflat pe strada Vasile Stroescu, acesta a fost realizat în mare parte cu banii cetățenilor Statelor Unite ale Americii. Valoarea totală a proiectului este de 100 mii de dolari USD, dintre care 70 mii dolari sunt contribuția USAID. 

Evenimentul de inaugurare a adunat oaspeți și autorități, locatarii blocurilor din preajmă și copii bucuroși că scuarul, pe care au avut deja posibilitatea să-l testeze timp de mai multe luni, este cel mai frumos din toată Soroca. 

Printre cei care au ținut cuvântări sunt Lilia Pilipețchi, primarul municipiului Soroca, 
John Riordan, Șeful adjunct al Misiunii USAID Moldova, Daniel Șerban, Directorul programului Comunitatea Mea și Veaceslav Rusnac, Președintele Raionului Soroca.

Menționăm că scuarul este realizat cu suportul Programului „Comunitatea Mea”, finanţat de Guvernul American/USAID Moldova şi implementat de IREX în parteneriat cu primăria municipiului Soroca. Amintim că în toamna anului 2020 municipiul Soroca a fost inclus în programul “Comunitatea Mea” finanțat de SUA, alături de alte 29 de sate și orașe din Republica Moldova. Crearea scuarului a prevăzut amenajare teritoriului pe o suprafață totală de 6.682 m pătrați, pavarea și instalarea bordurilor pe alei, instalarea a 26 de stâlpi de iluminat, a 18 bănci și 18 coșuri de gunoi, plantarea ierbii pe o suprafață de 4.381 m pătrați.

VEZI ȘI:

La Soroca a fost inaugurat un scuar creat cu susținerea Statelor Unite ale Americii / GALERIE FOTO


Articolul precedentCod Galben de înghețuri pentru mâine dimineața, 23 aprilie 2024
Articolul următorVremea la Soroca: prognoza meteo pentru marți, 23 aprilie 2024
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.