Cu mașina de serviciu la afacerea personală? Lilia Moraru: “Este exclus” / VIDEO

0
7756

O locuitoare a comunei Vărăncău ne-a transmis la redacție o secvență video și o fotografie, cu mașina de serviciu a primăriei parcată lângă cafeneaua din satul Slobozia Cremene. Aceasta ne-a spus că doamna primar utilizează mașina primăriei Vărăncău și șoferul pentru rezolvarea chestiunilor personale.

“Aceste imagini le-am surprins duminică, 11 februarie 2024, era în zi liberă cu mașina de serviciu la localul lor” ne-a spus persoana care a rugat să-i păstrăm anonimatul. Am contactat-o și pe doamna primar, ca să-i aflăm opinia referitor la acest caz. “Oameni buni, eu două luni de zile am umblat numai cu mașina mea. Eu chiar și în scopuri de serviciu folosesc adesea mașina personală. Eu am trei mașini ale mele în ogradă, întrebați lumea din sat și vă va spune. Duminica trecută eu tot am lucrat. Atunci, în acea zi, poate am intrat să iau o pâine în drum spre casă. Acolo nu am oprit să merg la discotecă sau la altceva. Este exclus să folosesc automobilul de serviciu al primăriei pentru chestiunile mele personale. Vineri, de exemplu, la întâlnirea cu sătenii din Slobozia-Vărăncău eu am mers cu mașina mea, vă pot confirma și oamenii cu care m-am văzut. La noi este inspecția financiară, și verifică totul. Veniți și controlați motorina, unde și la ce o folosesc. Eu în administrația publică am venit din afaceri și credeți-mă că nu am ajuns la un litru de benzină de la primărie. Până acum am adus cu tractoarele mele lemne la grădiniță, și nu am luat un ban, timp de cinci ani cât am condus afacerea, am strâns gunoiul din sat fără să cer un leu de la primărie, și multe altele. Oamenii din comună știu asta. La Chișinău și Bălți cu rezolvarea problemelor pentru sat, tot cu mașina mea am mers, iată atunci nu m-a văzut nimeni” ne-a zis Lilia Moraru, primar al comunei Vărăncău.

Îndemnăm cititorii care surprind demnitari locali sau de rang republican, care folosesc  mașina de serviciu în interes personal, să ne trimită fotografiile și să monitorizăm împreună cum se utilizează resursele publice de cei aleși.


Articolul precedentSe așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Drochia, Chetrosu, Șuri și alte localități
Articolul următorȘapte concerte în cadrul săptămânii Mărțișorului la Soroca
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.