Cu ce să stropești merele de viermi

0
70

La un moment dat, merele pot fi atacate de viermi. Cunoscut sub denumirea de Cydia pomonella, acesta nu atacă doar merele ci și alți pomi fructiferi, precum părul, prunul, gutuiul, caisul și nucul.

Viermii pot aduce pagube mari livezii, mai ales, că aceștia dezvoltă două generații pe an și iernează în stadiul de larvă complet dezvoltată, întru-un cocon de mătase, pe sub scoarța trunchiului, în crăpăturile acestuia sau în locul de depozitare a fructelor.

Cu ce să stropești merele de viermi?

Din fericire, există o serie de tratamente la care putem apela pentru combaterea viermilor. O bună parte dintre agricultori recomandă folosirea unor insecticide, precum:

 • Zebra – 0,2 l/ha.
 • Delegate – 300 g/ha.
 • Laser – 0,6 l/ha.
 • Coragen – 100 – 175 ml/ha. 

  De asemenea, este recomandat să folosiți aceste tratamente în combinație cu alte produse fungicide pentru combaterea bolilor și îngrășăminte foliare pentru creșterea și dezvoltarea aparatului foliar și a fructelor. La rândul lor, acestea trebuiesc repetate la o perioadă de 7-1o zile.

  În plus, la fiecare soluție preparată se adaugă adjuvantul Solvant 0,01- 0,05% pentru o eficiență mai bună. Punând în aplicare aceste metode, veți scăpa cu siguranță de musafirii nepoftiți.

  Și perioada în care aplicăm aceste tratamente este importantă. Potrivit agricultorilor, este necesar să aplicăm aceste tratamente primăvara sau toamna.

  Spre exemplu, în luna aprilie, putem opta pentru adăugarea de cenușă la rădăcina pomului.  Îngrășământul cu potasiu și fosfor este extrem de bun pentru soluri acide sau neutre. Fosforul poate ajuta și la creșterea plantelor. Acesta stimulează procesele vitale pe toată perioada de creștere.În așa fel, vă veți putea bucura de o recoltă bogată și sănătoasă.

sursa: playtech.ro

 • ETICHETE
 • EC
Articolul precedentA pus două felii de măr în mâncarea în care scăpase multă sare, câteva minute mai târziu s-a întâmplat ceva neașteptat
Articolul următorFestivalul Mărului în imagini /GALERIE FOTO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.