Cu ce poți înlocui detergentul dacă nu îl ai in casă și trebuie să speli urgent rufele

0
2839

Pe piața de la ora actuală, există numeroase tipuri de detergenți pentru rufe. Ai multe opțiuni dintre care poți alege. Este important să optezi pentru un produs de calitate, care să nu îți deterioreze hainele. Cum procedezi însă, în cazul în care rămâi fără produsul preferat și ai nevoie să speli rufe de urgență? Trucul prin care păstrezi calitatea articolelor.

În cazul în care rămâi fără detergent, recomandat este să speli la mână strict rufele de care ai nevoie urgent. În acest caz, poți să înlocuiești detergentul cu o șampon, săpun de mâini sau chiar gel de duș. De preferință, un produs care să fie blând sau special pentru bebeluși. În acest fel, te asiguri că textura hainelor nu se va deteriora.

Dacă hainele prezintă urme de grăsime, cel mai bine este să înlocuiești detergentul de rufe cu detergent pentru vase. Proprietățile produsului special alcătuit pentru a te scăpa de petele de ulei sau de sosuri te va ajuta să îndepărtezi eficient grăsimea de pe articolele vestimentare. Poți folosi și săpun, însă cu condiția să nu conțină ulei sau agenți de înmuiere.

Cu ce poți înlocui detergentul în mașina de spălat

Dacă vrei neapărat să pui rufele murdare la spălat în mașină, poți apela la câteva alternative. Este indicat, totuși, să le folosești doar în circumstanțe urgente. Prima dată, adaugă puțină apă în recipientul în care se afla detergent pentru rufe și agită bine conținutul. Toarnă, apoi, lichidul din recipient în spațiul dedicat detergentului.

Adaugă în spațiul dedicat detergentului de la mașina de spălat bicarbonat de sodiu, în volumul potrivit pentru a acoperi minimul necesar de produs. Ingredientul comun din bucătărie va curăța bine hainele murdare și, în același timp, te va scăpa și de mirosurile neplăcute pe care le prezintă.

Este important de precizat că nu ai voie să adaugi produs direct în cuva mașinii de spălat. Nu pune niciodată bicarbonat de sodiu direct pe haine și nici altfel de ingrediente. Riști ca articolele vestimentare să se decoloreze și să prezinte, totodată, reziduuri pe țesătură.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentNouă boli pe care le poți trata cu suc de lămâie. Vezi care sunt acestea
Articolul următorDe ce să nu arunci apa de la varza fiartă
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.