Cu ajutorul cui s-a redeschis Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca? / VIDEO

0
363
Captură din filmul documentar "Soroca", în regia lui Ion Scutelnic, "Moldova-Film" - 1980

Actuala catedrală episcopală cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca a fost decenii la rând închisă de autoritățile sovietice. Și totuși în anii de renaștere națională s-au găsit oameni care și-au dorit redeschiderea ei și au ajutat cum au putut. Despre cine au fost ei, ne-a povestit preotul Nicolae Robu, care a fost invitat al emisiunii “Interviu cu soroceni”.

Despre acest subiect, dar și despre multe altele am discutat cu Nicolae Robu, care a fost invitat al emisiunii “Interviu cu soroceni”, realizată de redacția „Observatorul de Nord”. Fost deputat în prima legislatură a Parlamentului Republicii Moldova, semnatar al Declarației de Independență a acestui stat, paroh timp de un sfert de un veac în Сatedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca, mai pe scurt om care are ce spune. Am vorbit cu Nicolae Robu despre cum a lăsat medicina și ingineria de dragul preoției, oamenii de care-și amintește cu drag, independență, Unire, slujirea în catedrala din Soroca, biserica pe care vrea să o construiască și multe altele. Urmăriți întreaga emisiune mai jos.

Emisiunea este realizată în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.