COVID-19 continuă să omoare lucrătorii medicali, inclusiv la Soroca: Află câți medici au decedat sau au trecut prin Coronavirus

0
1002
Medicul Ion Vasilache a fost înmormântat luni, 28 septembrie

COVID-19 se simte ca acasă în Republica Moldova, unde numărul cazurilor confirmate de infectare cu virusul de tip nou crește cu fiecare zi. Ce-i drept, în ultima perioadă și numărul testelor efectuate este unul foarte mare.

Printre bolnavii de Coronavirus, precum și printre pacienții care pierd lupta cu virusul, continuă să fie mulți lucrători medicali din în țară și din raionul Soroca.  

La data de 28 septembrie Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că încă doi medici au decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Unul dintre aceștia este medicul de familie din satul Rudi, raionul Soroca, Ion Vasilache.

 

  • Anunțăm decesul medicului Ion Vasilache, de 78 ani, directorul Centrului de Sănătate Rudi, Soroca, care a fost internat pe 22 septembrie la Spitalul Raional Soroca, pe 23 septembrie fiind testat negativ la COVID-19. Exprimăm sincere condoleanțe familiei și apropiaților. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, menționează MSMPS într-un comunicat publicat pe pagina ministerului.

 

Acesta este al cincilea caz de deces printre lucrătorii medicali din raionul Soroca cauzat de complicațiile provocate de Coronavirus. Amintim că, anterior, au decedat doi medici, unul dintre care activa la Serviciul Medicină Urgentă, altul la Centrul de Sănătate Bădiceni, și o angajată în calitate de personal auxiliar la Spitalul raional Soroca.

Decesul medicului obstetrician ginecolog care activa în aceeași instituție și urmase un tratament anti-Covid-19, așa și nu a fost recunoscut de ministerul de resort ca fiind urmare a complicațiilor provocate de virus.

La nivel de țară, cca 37 de lucrători medicali au pierdut lupta cu infecția COVID-19, potrivit MSMPS.

 

Personal medical infectat cu COVID-19 în raionul Soroca 

În raionul Soroca, 201 lucrători medicali în total au fost confirmați cu COVID-19 de la începutul pandemiei, potrivit informațiilor oferite de Centrul pentru Sănătate Publică. Dintre aceștia: 39 medici, 73 asistente medicale, 89 personal auxiliar.

Personal medical infectat cu COVID-19 în raionul Soroca la 15 septembrie

 

Distribuția pe instituții angajaților din sistemul medical în r. Soroca confirmați cu COVID-19:

98 –  Spitalul raional Soroca (23 medici, 46 asistente medicale, 29 personal auxiliar);

48 – Serviciul asistență medical urgent (7 medici, 17 asistente medicale, 24 personal auxiliar);

11- Asistența medical primară (4 medici, 6 asistente medicale, 1 personal auxiliar)

3  – Domeniul farmaceutic (2 medici, 1 personal auxiliar);

1 – Domeniul stomatologic (1 medic);

3 – Centrul Sănătate Publică (2 medici, 1 asistentă medicală);

37 – Centrul de Plasament Temporar pentru Persoane cu Dizabilități Bădiceni (3 asistente medicale, 34 personal auxiliar).

 

Amintim că până în prezent, în raionul Soroca sunt confirmate 1137 cazuri de COVID-19, dintre care 1009 persoane s-au însănătoșit, iar 34 au decedat. În Republica Moldova sunt confirmate 53 042 cazuri în total, dintre care 38 997 persoane au fost tratate, iar 1320 au decedat în urma complicațiilor provocate de virus.


Articolul precedentAcum la Soroca este marcată Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice / LIVE video
Articolul următorDacă vrei să mergi în România, ar fi bine să știi că…
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.