CORUL DE COPII „BELCANTO” — CÂȘTIGĂTOR AL DIPLOMEI DE AUR!

0
198

Recent, la Chișinău s-a desfășurat Festivalul Concurs Internațional de Muzică Corală „A ruginit frunza din vii”. Una din prezențele importante ale acestui inedit eveniment cultural a fost și corala „Belcanto” de la Școala de Arte „Eugeniu Coca”.

Despre prestigiul acestui festival-concurs vorbește numărul de coruri participante, care au întrunit circa 1500 de copii din România, Federația Rusă, Macedonia, Polonia, Ungaria, Ucraina, Ecuador, Spania, Italia și Republica Moldova, dar și sălile puse la dispoziția micilor artiști — Sala cu Orgă, Palatul Republicii, Filarmonica Națională și Teatrul ”Ginta Latină”.
Concursul s-a desfășurat la trei categorii — Coruri de copii, Coruri de tineret și Coruri mixte, iar sorocenii au fost, indiscutabil, cei mai buni, câștigând DIPLOMA DE AUR la categoria „Coruri de copii”, cea mai importantă distincție a festivalului. „Pentru noi a fost o mare onoare participarea acestui frumos colectiv cu un nume sugestiv — „BELCANTO”, condus de minunata dirijoare Ludmila Samarin.

Corala „BELCANTO” a fost fondată de către dirijoarea Ludmila Samarin în anul 2012 și este alcătuită de elevii claselor II-VII-a a Școlii de Arte „Eugeniu Coca” din municipiul Soroca. Repertoriul coralei cuprinde creații din patrimoniul muzical național și universal de diverse stiluri și din diverse epoci ale compozitorilor clasici și contemporani autohtoni și de peste hotare. Colectivul este susținut de maeștrii de concert Aliona Colțova și Tudor Tarusov.

Faptul că această corală, aplaudată la scenă deschis de spectatori, a câștigat Diploma de Aur confirmă că muzica corală este în vogă pe malul Nistrului și că Soroca rămâne un centru cultural important nu doar pentru zona de nord, dar pentru Republica Moldova în general”, a spus directoarea festivalului Elena Marian. La rândul său, dirijoarea Ludmila Samarin, care este și o promotoare deja celebră a artei corale, a mulțumit directoarei Școlii de Arte „Eugeniu Coca”, Larisa Zeablițcaia, și Secției raionale Cultură și Turism, în persoana domnului Grigore Bucătaru, pentru sprijinul și ajutorul acordat.
Mulțumim și noi coralei „Belcanto” și doamnei Ludmila Samarin pentru prestația excelentă și pentru faima pe care ne-o duce în lume.

Articolul precedentVisele de smarald prezentate la gimnaziul Bădiceni  
Articolul următorVloggerița din „Dealul Sorocii”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.