Coronavirus a ajuns în Republica Moldova: Ministerului Sănătății confirmă primul caz

0
493

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut ieri seara de Ministerul Sănătății. Este vorba despre o femeie în vîrsta de 48 ani, revenită ieri, 7 martie, din Italia. Laboratorul ANSP va efectua o probă suplimentară de reconfirmare, informează agora.md

Pacienta este internată într-o instituție spitalicească strategică, unde primește tratamentul corespunzător. Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune.

Potrivit sursei, femeia a fost preluată de la Aeroport, de  serviciul 112, pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă, bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală, transportată la instituția medicală.

Ministerul Sănătății solicită tuturor pasagerilor cursei Wizzair, W6 3796, Milano-Chișinău, aterizată azi la ora 11.47, să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

Amitim măsurile de profilaxie recomandate de Organizația Mondială a Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.