Copaci doborâți și acoperișuri smulse: Zeci de angajați IGSU, antrenați în lichidarea consecințelor ploilor

0
131

Salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din nordul și centrul țării lucrează în regim sporit pentru a înlătura consecințele ploilor torențiale de ieri seară, 25 iulie. De intervenția angajaților IGSU a fost nevoie în 13 localități din raioanele Edineț, Fălești, Râșcani, Bălți, Glodeni, Soroca, Criuleni, Hâncești, Ștefan Vodă, Ialoveni, Ocnița, Drochia, dar și în municipiul Chișinău.

Echipele de salvatori au intervenit pentru a defrișa mai mulți copaci doborâți pe drumurile locale, care au blocat circulația rutieră în municipiul Edineț și alte localități, dar și pentru a înlătura arborii și crengile care au căzut peste mai multe automobile. Totodată, rafalele de vânt au smuls foi de ardezie de pe acoperișurile mai multor clădiri și case.

Potrivit IGSU, cele mai multe intervenții au avut loc în municipiul Edineț și orașul Cupcini, unde s-au efectuat lucrări de defrișare a arborilor doborâți și de deblocare a drumurilor. Actualmente, situația se ameliorează, iar circulația rutieră în municipiul Edineț a fost restabilită. Totodată, mai multe echipe de salvatori sunt antrenate în deblocarea traseului spre mănăstirea „Nașterea Domnului” Zăbriceni.

În total, până în dimineața zilei de astăzi, ora 06:00, salvatorii au efectuat peste 100 intervenții, acțiunile fiind încă în desfășurare în nordul republicii unde sunt antrenați peste 195 de salvatori cu 49 de autospeciale. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență menționează că în urma ploilor torențiale nimeni nu a avut de suferit.

IGSU mai menționează că, potrivit datelor din această dimineață, ora 06:00, au rămas deconectate parțial de la energia electrică 76 de localități din 9 raioane, printre care Drochia, Dondușeni, Soroca, Râșcani, Edineț.

„Autoritățile întreprind toate măsurile necesare pentru a remedia situația. În cazul în care vă confruntați cu o situație excepțională, vă rugăm să apelați la 112”, scrie canalul guvernamental „Prima Sursă”.

Totodată, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că din cauza ploilor și vântului puternic a fost deconectată energia electrică în Sectorul Poliției de Frontieră Valea Rusului, însă acest fapt nicidecum nu afectează lucrul subdiviziunii.

„Îndemnăm călătorii ca înainte de a porni la drum lung să se informeze despre starea vremii atât din țară, cât și din statul în care au planificat sejurul, precum și să țină cont de îndrumările și avertizările altor instituții de resort”, recomandă IGPF.

sursa: moldova1.md


Articolul precedentDe ce și cu cât se rețin lucrările de reabilitare a drumului spre Vasilcău? / VIDEO
Articolul următorFiecare al treilea copil își află gradul de dizabilitate după șapte ani. Serviciile de depistare și intervenție timpurie sunt insuficiente
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.