Consiliul pentru Participare din raionul Soroca s-a întrunit într-o ședință online

0
185

La 24 martie 2020, a avut loc ședința membrilor Consiliului pentru Participare din raionul Soroca. Ținând cont de situația epidemiologică din republică, întrunirea a avut loc în regim online prin Skype.

Membrii societății civile au discutat despre relația cu autoritățile publice locale și deschiderea acestora în primul trimestru al anului 2020. Aceștia și-au expus opinia privitor la lucrurile pozitive, dar și la cele negative care ar fi bine să fie eliminate de către consilieri și administrația raionului pentru o mai bună colaborare cu societatea civilă. Totodată s-a pus accentul pe respectarea transparenței decizionale de către Consiliul Raional, dar nu s-au omis și unele aspecte de îmbunătățire și dezvoltare ale Consiliului pentru Participare din Raionul Soroca.

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Activitățile sunt parte a Proiectului ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), care va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău. Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.