Consilierii au lăsat aprobarea Bugetului municipal pentru o altă ședință

0
56

Bugetul Primăriei oraşului Soroca pentru anul 2018 nu a fost supus examinării în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului municipal. Chiar la debutul ședinței, unii consilieri au menționat că acesta ar trebui revizuit și îmbunătățit.

În cadrul ședinței a fost prezentată o Notă Informativă, în care a fost criticată activitatea viceprimarului Feodosie Bordian. Secretarul consiliului, Marcel Bușan, a declarat că nu este menționat cine sunt autorii acesteia.

La rândul său, Feodosie Bordian a declarat că “multe decizii, inițiate de consilieri, sunt abuzive și urmăresc scopuri personale. Încurc ca persoană cuiva, pentru a face unele acțiuni”. Viceprimarul s-a referit la calitatea lucrărilor de reparație la grădinița nr.6, care în opinia sa nu sunt efectuate conform normelor în vigoare.

Bordian urma să prezinte astăzi chestiunea cu privire la rectificarea bugetului Primăriei municipiului Soroca pentru anul 2017 și aprobarea bugetului municipal pentru anul 2018.

Consilierul Iurie Todirean și-a exprimat dezacordul privind alocarea a 500 mii de lei pentru procurarea unui automobil de serviciu angajaților Primăriei. La rândul său, primarul a menționat că o astfel de achiziție este necesară, iar cheltuielile pentru arendă sunt mai mari.

În cadrul ședinței majoritatea au votat pentru a asigura financiar deplasarea consilierilor şi specialiştilor Primăriei municipiului Soroca în România. Inițiativa prevede un schimb de experiență a administrației publice locale cu colegii din orașele Buzău și Suceava.

La inițiativa primarului Victor Său au fost aprobate Acordurile de înfrăţire şi cooperare dintre municipiul Soroca şi municipiul Buzău (România), Suceava (România) și oraşul Bryansk din Federaţia Rusă.

Reamintim că, ieri Primăria Soroca a desfășurat audieri publice pe marginea proiectului bugetul municipal pentru anul 2018.  Citește: Bugetul municipal pentru anul 2018 discutat cu cetățenii (VIDEO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.